MONTE-CARLO MASTERS

Μόντε Κάρλο: Πέρασαν στους "16" τα αδέλφια Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στην αναμέτρηση με τον Λεχέτσκα στο τουρνουά του Ρότερνταμ | 12 Φεβρουαρίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στην αναμέτρηση με τον Λεχέτσκα στο τουρνουά του Ρότερνταμ | 12 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 AP IMAGES/PETER DEJONG

Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς ξεκίνησαν με νίκη στα διπλά στο πρώτο χωμάτινο 1000αρι της σεζόν στο Μόντε Κάρλο καθώς επικράτησαν τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Χούμπερτ Χουρκάτς.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς ξεκινήσαν με νίκη στα διπλά στο πρώτο χωμάτινο 1000άρι της σεζόν στο Μόντε Κάρλο. Οι δύο Έλληνες τενίστες επικράτησαν τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Χούμπερτ Χουρκάτς με 7-6(3), 6-7(4), 10-5 μετά από μια ώρα και 50 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Με τα δύο ζευγάρια να μην έχουν προβλήματα στο service τους, το 1ο set κρίθηκε στο tie-break, εκεί που Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς μετέτρεψαν το 3/3 σε 7/3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο σκέλος του αγώνα οι Έλληνες τενίστες κατέκτησαν τα τρία πρώτα games βρίσκοντας γρήγορο break (2-0), ωστόσο Ντιμιτρόφ και Χουρκάτς απάντησαν άμεσα με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Μάλιστα στη συνέχεια βρήκαν νέο break (6-5) παίρνοντας παράλληλα τις μπάλες στα χέρια για να κλείσουν το set. Ωστόσο, ένα κακό service-game από τον Ντιμιτρόφ, το οποίο έκλεισε με διπλό λάθος έδωσαν την ευκαιρία στους αδερφούς Τσιτσιπά να πάρουν πίσω το break και να κάνουν το 6-6.

Στο 2ο tie-break της αναμέτρησης Ντιμιτρόφ και Χουρκάτς εκμεταλλεύτηκαν κρίσιμα λάθη από τα αδέρφια Τσιτσιπά, ειδικά πάνω στο φιλέ, παίρνοντας προβάδισμα με 5/1, για να ολοκληρώσουν το set με 7/4 κάνοντας το 1-1 και οδηγώντας το παιχνίδι στο super tie-break.

Εκει σερβίροντας εξαιρετικά (δεν δέχθηκαν κανένα mini-break) έσπασαν δύο φορές το service των αντιπάλων τους παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, αλλά και 9-5 σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στους “16” Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές του Roland Garros του περασμένου Ιουνίου και Νο3 του ταμπλό στο Μόντε Κάρλο, Μαρσέλο Αρεβάλο και Ζαν Ζουλιάν Ροζέρ.

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ