MONTE-CARLO MASTERS

Monte Carlo Masters: Στον τελικό ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, περιμένει Τσιτσιπά ή Ζβέρεφ

Spain's Alejandro Davidovich Fokina clenches his fist as he plays Bulgaria's Grigor Dimitrov during their semifinal match of the Monte-Carlo Masters tennis tournament, Saturday, April 16, 2022 in Monaco. (AP Photo/Daniel Cole)
Spain's Alejandro Davidovich Fokina clenches his fist as he plays Bulgaria's Grigor Dimitrov during their semifinal match of the Monte-Carlo Masters tennis tournament, Saturday, April 16, 2022 in Monaco. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα επικράτησε 2-1 σετ του Γκριγκόρ Ντίμιτροφ, προκρίθηκε στον τελικό του Monte Carlo Masters και θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά ή τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Την καλύτερη πορεία της καριέρας του σε τουρνουά πραγματοποιεί στο Monte Carlo Masters ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. Ο 22χρονος Ισπανός επικράτησε 2-1 σετ του Γκριγκόρ Ντίμιτροφ και θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο.

Απέναντί του θα βρει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Νταβίντοβιτς Φοκινα να έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να επικρατήσει απέναντι και στους δύο, αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στο πρώτο σετ όλα κρίθηκαν ουσιαστικά στο τρίτο game. Σε εκείνο το σημείο ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα κατάφερε να φτάσει στο break και στη συνέχεια απλά κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για να φτάσει στο 1-0 με 6-4.

Κι αν στο πρώτο σετ είχαμε ένα μόλις break στο δεύτερο τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Ντίμιτροφ ήταν εκείνος που κατάφερε να σπάσει πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του για να προηγηθεί με 2-0. Ωστόσο, ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα απάντησε με το ίδιο νόμισμα αμέσως για να μειώσει σε 2-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 2-2.

Ο Ισπανός είχε πάρει φόρα και βγάζοντας ορισμένους τρομερούς πόντους κατάφερε να κάνει νέο break και στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του για να μετατρέψει το 0-2 σε 4-2. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα θα έκλεινε το σετ, ο Ντίμιτροφ έκανε το break στο δέκατο game για να κάνει το 5-5 και οι δυο τους οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Βούλγαρος ήταν πιο ψύχραιμος και με 7-6 (2) οδήγησε το ματς σε τρίτο σετ.

Το τρίτο σετ ήταν σχεδόν καρμπόν με το δεύτερο. Ο Ντίμιτροφ προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα. Ο Ισπανός κυριάρχησε στο κορτ, πήρε πέντε διαδοχικά games και τελικά έκλεισε το ματς με 6-3.

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ