MONTE-CARLO MASTERS

Monte Carlo Masters: Πέρασε στα ημιτελικά ο Ρούμπλεφ

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ μετά τη νίκη του επί του Στραφ
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ μετά τη νίκη του επί του Στραφ AP PHOTO/DANIEL COLE

Ο Γερμανός Στραφ επιχείρησε να "κλέψει" το δεύτερο σετ και να διεκδικήσει την έκπληξη στο τρίτο, αλλά ο Αντρέι Ρούμπλεφ βρήκε τον τρόπο να κάνει το 2-0 και να περάσει στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Κυριαρχικά στο πρώτο set, με άγχος στο δεύτερο, παρόλα αυτά αποστολή εξετελέσθη για τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος επικράτησε του μαχητικού Ζαν Λέναρντ Στραφ με 6-1, 7-6(5) μετά από 100 αγωνιστικά λεπτά και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Στο πρώτο σετ, αν και ο 32χρονος Γερμανός ξεκίνησε καλύτερα κάνοντας με το "καλησπέρα" break, ο Ρώσος το έσβησε άμεσα, επαναφέροντας τις ισορροπίες στο ματς (1-1). Στη συνέχεια, ο No5 του κόσμου υπερασπίστηκε το service του με επιτυχία για πρώτη φορά, και από εκεί και πέρα δε ξανακοίταξε πίσω του (2-1).

Πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό σερί κερδισμένων games μέχρι τέλους, ολοκλήρωσε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα, έχοντας συνολικά 3 break, και έβαλε τα θεμέλια για τη straight νίκη (6-1).

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, ο No100 της ATP κατάταξης σέρβιρε πρώτος εξ’ αρχής, και γι’ αυτό διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα μέχρι το 5ο game, έχοντας ήδη στο ενδιάμεσο δύο μεγάλα hold (3-2). Στο αμέσως επόμενο, ο 25χρονος Ρώσος ισοφάρισε ξανά όντας αλάνθαστος από τη γραμμή του service, ενώ στο 7ο έκανε νέο break, κρατώντας στο μηδέν τον αντίπαλό του (4-3).

Άμεση απάντηση από τον Στραφ, που έσβησε το break, και μάλιστα κρατήθηκε στο ματς μέχρι το 12ο game, στέλνοντας το στο tie-break, για να αποφασιστεί εκεί αν θα έχουμε νικητή ή decider (6-6). Μετά από 11 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, ο Ρούμπλεφ βγήκε νικητής από τη "μάχη", φτάνοντας πρώτος στους 7 πόντους, και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά της πρώτης χωμάτινης διοργάνωσης για τη σεζόν (7-6(5).

Πηγή: Tennis24

TAGS MONTE-CARLO MASTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ