MONTE-CARLO MASTERS

Monte Carlo Masters: Ο Ρούμπλεφ με ανατροπή νίκησε τον Φριτζ και προκρίθηκε στον τελικό

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει στο Monte Carlo Masters
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πανηγυρίζει στο Monte Carlo Masters 2023 DANIEL COLE / AP PHOTO

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επέστρεψε στον τελικό του Monte Carlo Masters αφού επικράτησε 2-1 σετ του Τέιλορ Φριτζ παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός κατέκτησε το πρώτο σετ.

Την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Rolex Monte Carlo Masters πήρε ο Αντρέι Ρούμπλεφ, που επικράτησε του Τέιλορ Φριτς με ανατροπή στα set, 5-7, 6-1, 6-3, έπειτα από δύο ώρες και 5 λεπτά αναμέτρησης, αλλά και περίπου 2 ώρες διακοπής λόγω βροχής.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που περνάει στον τελικό του χωμάτινου Masters στο Μονακό ο 25χρονος Ρώσος, με την τελευταία φορά να ναι το 2021, όπου και είχε ηττηθεί από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Συνολικά στην καριέρα του, πρόκειται για τον 19ο τελικό, και θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του, κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Γιανίκ Σίνερ-Χόλγκερ Ρούνε.

Αναφορικά με το παιχνίδι, break με το “καλησπέρα” πραγματοποίησε ο Ρούμπλεφ στο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε άψογα το service του για το 2-0. Άμεση ήταν η αντίδραση του 25χρονου Αμερικανού αντιπάλου του, που έσβησε το break και έφερε την αναμέτρηση στα ίσια (2-2), ενώ διατήρησε το σκορ ισόπαλο μέχρι και το 10ο game, έχοντας σβήσει και τα επόμενα 2 break του Ρούμπλεφ (5-5).

Στο 11ο game, ο Φριτς πέρασε για 2η φορά στον αγώνα μπροστά με ισχνή διαφορά, κρατώντας τον No5 του κόσμου στον έναν πόντο (6-5), ενώ έχοντας πλέον τη ψυχολογία με το μέρος του, του έσπασε για 4η(!) φορά το service και έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή της αναμέτρησης (7-5).

Στο 2ο set, ο Ρούμπλεφ μπήκε εξ’ αρχής αποφασισμένος να στείλει το ματς στο decider, καθώς από το πρώτο κιόλας game έκανε break, για να ακολουθήσει η υπεράσπιση του service του (2-0).

Μπορεί ο No10 της ATP κατάταξης να μείωσε προσωρινά τη διαφορά (2-1), όμως με ένα σερί 4/4 κερδισμένα games ο Ρώσος έφτασε άνετα στην ισοφάριση των set, ανακτώντας πλήρως το μομέντουμ (6-1).

Στο decider, είδαμε τον Φριτς να ξεκινά καλύτερα κάνοντας break (2-1), όμως άμεσα απάντησε ο Ρούμπλεφ για να προσπεράσει ξανά (3-2), και εκεί ήταν που το παιχνίδι διακόπηκε για πολύ ώρα, λόγω της ασταμάτητης βροχής.

Στην επιστροφή των δύο τενιστών στο κορτ, ο Ρούμπλεφ κυριάρχισε στο παιχνίδι, και πραγματοποιώντας νέο break (4-2), έφτανε όλο και πιο κοντά στην επικράτηση. Στη συνέχεια κανείς δε μπόρεσε να ξανά σπάσει το service του άλλου, και έτσι ο Αντρέι ολοκλήρωσε μία εντυπωσιακή ανατροπή, για να προκριθεί στον τελικό του Μονακό (6-2).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS MONTE-CARLO MASTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ