MONTE-CARLO MASTERS

Monte Carlo Masters: Ο Μεντβέντεβ επικράτησε με ανατροπή του Ζβέρεβ και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς 2023 AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο Ντάνιλ Μεντβέντεβ επικράτησε 2-1 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεβ μετά από τρομερό ματς γεμάτο ανατροπές και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Ένα τρομερό ματς που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες προσέφεραν στους φίλους του τένις ο Ντάνιλ Μεντβέντεβ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ. Οι δυο του μονομάχησαν μέχρι τελικής με το Νο 5 της Παγκόσμιας κατάταξης να επικρατεί 2-1 σετ.

Ο Ζβέρεβ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγώνα, σέρβιρε για να τον κλείσει δύο φορές, είχε δύο match point στο tie break του τρίτου, όμως ο Μεντβέντεβ βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη.


Το ματς: Στο πρώτο σετ εκείνος που έκανε πρώτος break ήταν ο Ντάνιλ Μεντβέντεβ, ωστόσο ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ ήταν εκείνος που χαμογέλασε. Ο Μεντβέντεβ έκανε το break στο τρίτο game για να προηγηθεί με 2-1, όμως ο Γερμανός αντίπαλός του απάντησε με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games για να μετατρέψει το σκορ σε 5-2. Έπειτα οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους για να κλείσει το πρώτο σετ υπέρ του Ζβέρεβ με 6-3

Το δεύτερο σετ ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Οι τενίστες τα έδωσαν όλα έσπασαν ο ένας το σερβίς του άλλου επτά φορές με τον Μεντβέντεβ να βγαίνει κερδισμένος αυτή τη φορά.

Ο Ρώσος κράτησε το σερβίς του στο πρώτο game και έπειτα ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά breaks (δύο για τον καθένα) με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 3-2 υπέρ του Μεντβέντεβ.

Για τρία games οι δυο τους κράτησαν τα σερβίς τους με τον Ζβέρεβ να κάνει το break, να προηγείται με 5-4 και να σερβίρει για το ματς. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Μεντβέντεβ έκανε το break, κράτησε το δικό του σερβίς και έπειτα με δεύτερο break και τέταρτο στο σετ έκανε το 7-5 για να στείλει το ματς στο τρίτο σετ.

Εκεί δεν είχαμε τον καταιγισμό break των δύο προηγούμενων σετ. Ο Μεντβέντεβ απείλησε πρώτος στο έκτο game, όμως ο Ζβέρεβ κράτησε το σερβίς του σβήνοντας πέντε break points. Αντίθετα, ο Γερμανός στην πρώτη του ευκαιρία έκανε το break για να προηγηθεί με 5-4.

Όπως συνέβη στο δεύτερο σετ έτσι και στο τρίτο ο Μεντβέντεβ έσπασε το σερβίς του Ζβέρεβ όταν εκείνος σέρβιρε για να κλείσει το ματς. Μόνο που αυτή τη φορά δεν είχαμε άλλο break και έτσι οδηγηθήκαμε στο tie break.

Οι ανατροπές ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Μεντβέντεβ προηγήθηκε με 5-2, αλλά ο Ζβέρεβ πήρε τέσσερις διαδοχικούς πόντους για να φτάσει σε match point.

Εκείνος όμως που χαμογέλασε ήταν ο αντίπαλός του. Ο Μεντβέντεβ έσβησε δύο match points και στο πρώτο που δημιούργησε έκλεισε το σετ και τον αγώνα με 6-3, 5-7, 6-7 (7).

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ