MIAMI OPEN

Miami Open: Το σήκωσε η Σβιόντεκ και ανεβαίνει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης

Η Ίγκα Σβιόντεκ στο Australian Open
Η Ίγκα Σβιόντεκ στο Australian Open 2022 HAMISH BLAIR / AP PHOTO

Η Ίγκα Σβιόντεκ πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση, επικράτησε 2-0 σετ της Οσάκα, κατέκτησε το Miami Open και θα γίνει το νέο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Η απίθανη Ίγκα Σβιόντεκ κατέκτησε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της σε 1000άρι τουρνουά της WTA, συντρίβοντας στον μεγάλο τελικό του Miami Open τη φορμαρισμένη Ναόμι Οσάκα!

Λίγες ώρες πριν γίνει κι επίσημα το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η 20χρονη Πολωνή έγραψε ιστορία στη Φλόριντα, το βράδυ του Σαββάτου (2/4), κατακτώντας τη 17η συνεχόμενη νίκη της στο Tour και φτάνοντας στον 6o WTA τίτλο της καριέρας της.

Μετά από 80 λεπτά αγώνα, η Σβιόντεκ συνέτριψε την Γιαπωνέζα αντίπαλό της με το επιβλητικό 6-4, 6-0 και έδωσε συνέχεια στις μαγικές εμφανίσεις των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Με αυτή τη νίκη, δημιούργησε μια σειρά από ρεκόρ και απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν θα ανέβει στην κορυφή του πίνακα της WTA, την ερχόμενη Δευτέρα (4/4).

Αρχικά, η Σβιόντεκ έγινε η 1η τενίστρια στην ιστορία, που κατακτά τα πρώτα τρία 1000άρια μιας σεζόν. Ουδέποτε, δεν έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν. Μάλιστα, έγινε η νεαρότερη που θριαμβεύει back to back σε Indian Wells και Miami Open, κάνοντας δικό της το Sunshine Double.

Μόλις τρεις τενίστριες (Στέφι Γκραφ, Κιμ Κλάιστερς, Βικτόρια Αζαρένκα) έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, όμως η Πολωνή, σε ηλικία 20 ετών, το πετυχαίνει και γίνεται η νεαρότερη της λίστας.

Με τη straight sets νίκη επί της Οσάκα στον τελικό του Μαϊάμι, έφτασε τα 20(!) συνεχόμενα κερδισμένα sets στο Tour και πανηγύρισε την 6η συνεχόμενη νίκη της σε τελικό WTA διοργάνωσης.

Από τον Απρίλιο του 2019 έχει να ηττηθεί σε τελικό η Πολωνή, που μετράει 12-0 σερί κερδισμένων sets, στους τελευταίους έξι τελικούς της. Μάλιστα, από τα 12 sets που έχει κερδίσει, τα τέσσερα είναι με… bagel.

Φοβερά πράγματα από την 20χρονη, που κόντρα στην Οσάκα κέρδισε 33/46 πόντους πίσω από το σερβίς και εκμεταλλεύτηκε 4/10 break points, για να φτάσει στην άνετη επικράτηση. Ενδεικτικό της εξαιρετικής της εμφάνισης, το γεγονός ότι δεν άφησε την Γιαπωνέζα να φτάσει καν σε break point!

Αν και η Οσάκα επέστρεψε σε τελικούς μετά από 13,5 μήνες, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της κορυφαίας τενίστριας του κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά, χάρις την πορεία της μέχρι τον τελικό του Μαϊάμι, από την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στο Top40 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας άλμα 41 θέσεων (Νο36 από το Νο77).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ