MIAMI OPEN

Miami Open: Στον τελικό ο εξαιρετικός Ρουντ, επικράτησε 2-0 του Τσερούντολο

Casper Ruud, of Norway, celebrates after defeating Alexander Zverev, of Germany, during the Miami Open tennis tournament Wednesday, March 30, 2022, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Marta Lavandier)
Casper Ruud, of Norway, celebrates after defeating Alexander Zverev, of Germany, during the Miami Open tennis tournament Wednesday, March 30, 2022, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Marta Lavandier) AP

Μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Φρανσίσκο Τσερούντολο και προκρίθηκε στον τελικό του Miami Open.

Στον παρθενικό Masters τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Κάσπερ Ρουντ, που κέρδισε με straight sets τη μεγάλη έκπληξη του Miami Open, τον Φρανσίσκο Τσερούντολο και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 8ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του.

Ο Νορβηγός, Νο6 του ταμπλό στη Φλόριντα, επικράτησε του Αργεντινού μετά από μια ώρα και 35 λεπτά αγώνα με 6-4, 6-1 και περιμένει τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Χούμπερτ Χούρκατς και τον Κάρλος Αλκαράθ, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά.

Αν και βρέθηκε πίσω με break στο 1ο set (0-1), ο Ρουντ κέρδισε 12 από τα επόμενα 16 games και συνολικά έκανε δικά του επτά από τα τελευταία οκτώ του ημιτελικού, για να πάρει την εντυπωσιακή πρόκριση.

Με 39/61 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Νορβηγός, που εκμεταλλεύτηκε 4/8 break points και τρέχοντας σερί πέντε κερδισμένων games από το 6-4, 1-1,”έκλεισε” τον αγώνα.

Στον 10ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του θα αγωνιστεί ο Ρουντ, που μέχρι πρότινος, μετρούσε τρεις ήττες σε ημιτελική φάση Masters διοργανώσεων. 4η και… φαρμακερή λοιπόν για τον 23χρονο, που από την επόμενη εβδομάδα, θα βελτιώσει και το ρεκόρ καριέρας του στην παγκόσμια κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον τελικό του Μαϊάμι, ο Ρουντ θα ανέβει στο Νο7 του πίνακα, κερδίζοντας μια θέση από την πορεία του στη Φλόριντα.

Όσον αφορά τον Τσερούντολο, στο ντεμπούτο του σε main draw Masters τουρνουά, πραγματοποίησε μαγικές εμφανίσεις και από το Νο103 του κόσμου, την Δευτέρα (4/4) θα αναρριχηθεί στο Νο51 (+52).

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ