MIAMI OPEN

Miami Open: Ο δυνατός Σίνερ έβγαλε νοκ-άουτ τον Κύργιο

Ο Γιανίκ Σίνερ
Ο Γιανίκ Σίνερ © 2022 TERTIUS PICKARD/AP IMAGES

Η πορεία του Νικ Κύργιου στο Miami Open, έφτασε στο τέλος της. Ο τρομερός Γιάνικ Σίνερ τον κέρδισε στα δυο sets και τον έθεσε εκτός συνέχειας, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο τρομερός Γιάνικ Σίνερ έβαλε τέλος στην πορεία του Νικ Κύργιο στο Miami Open καθώς τον κέρδισε στα δυο sets και τον έθεσε εκτός συνέχειας, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο Ιταλός, αφού έσωσε στο σύνολο οκτώ match points στις πρώτες δυο αναμετρήσεις του στη Φλόριντα (τρία στο πρώτο και πέντε στο δεύτερο ματς του), έκανε εξαιρετική εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης (29/3) και με 7-6(3), 6-3, απέκλεισε τον φορμαρισμένο αλλά συνάμα πολύ νευρικό Νικ, χωρίς να χάσει set.

Μάλιστα, δεν δέχθηκε ούτε break από τον Ελληνοαυστραλό. Ο Σίνερ έσωσε ένα break point του Κύργιου στο 3ο game του 1ου set και δυο break points στο 5ο game του ίδιου κομματιού, δεν απειλήθηκε έκτοτε και έφτασε εν τέλει στην εντυπωσιακή νίκη μετά από μια ώρα και 40 λεπτά.

Ο 20χρονος, Νο9 του ταμπλό, προκρίθηκε στον 2ο προημιτελικό της καριέρας του σε Masters διοργάνωση. Εκεί, ο περυσινός φιναλίστ στο Μαϊάμι, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Φράνσις Τιάφο και Φρανσίσκο Τσερούντολο.

Με 48/72 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Σίνερ, που έκανε δυο breaks στο 2ο set (1-0 και 6-3), μετά το "κλειστό" και χωρίς breaks 1ο, που "κλείδωσε" στο tie-break.

Πως έκανε το πρώτο του break όμως ο Ιταλός ; Με... game penalty του Κύργιου. Ο 26χρονος ξέφυγε ξανά, έγινε πρωταγωνιστής για τους λάθους λόγους, ακόμη μια φορά στην καριέρα του και δέχθηκε game penalty από τον Μπερνάρντεζ με το τέλος του 1ου set.

Ο Σίνερ, πανηγύρισε την 14η νίκη του μέσα στο 2022, μετά από κατάκτηση εναρκτήριου set. Ο Ιταλός είναι αήττητος φέτος, όσες φορές παίρνει το 1ο set των αναμετρήσεών του. Με την πορεία του μέχρι τον 4ο γύρο του Miami Open, ο Κύργιος την επόμενη εβδομάδα θα επανέλθει στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS MIAMI OPEN ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ