MIAMI OPEN

Miami Open: Ο Χούρκατς κράτησε τον Μεντβέντεφ στο Νο2

Ο Χούμπερτ Χούρκατς στο παιχνίδι με τον Μεντβέντεφ για το Miami Open
Ο Χούμπερτ Χούρκατς στο παιχνίδι με τον Μεντβέντεφ για το Miami Open © 2022 REBECCA BLACKWELL/ASSOCIATED PRESS

Ο Χούμπερτ Χούρκατς επικράτησε 2-0 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ, επικράτησε στον ημιτελικό στο Miami Open και κράτησε τον Ρώσο τενίστα στο Νο2 του Ranking.

Πραγματοποιώντας ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση αυτή την εβδομάδα, ο Χούμπερτ Χούρκατς προκρίθηκε στον 2ο ημιτελικό της καριέρας του στο Miami Open και συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το όνειρο υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στη διοργάνωση.

Ο 25χρονος Πολωνός, όχι απλά πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Νο1 του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ, αλλά "φρέναρε" τον Ρώσο στην προσπάθεια που έκανε για να εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια νίκη χρειαζόταν ο Μεντβέντεφ, για να δει τον εαυτό του την ερχόμενη Δευτέρα (4/4) στο Νο1 του κόσμου, πάνω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Χούρκατς όμως, είχε άλλη άποψη. Ούτε set έχασε από τον Ρώσο και με 7-6(7), 6-3 "σφράγισε" τη θέση του στους "4" καλύτερους του Miami Open, απέχοντας πλέον δυο νίκες από τον back to back τίτλο του στο Masters της Φλόριντα.

Στα ημιτελικά, ο Πολωνός θα αντιμετωπίσει είτε τον Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια, είτε τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Για να αποκλείσει τον Μεντβέντεφ, ο Χούρκατς χρειάστηκε δυο ώρες αγώνα, κατακτώντας 45/64 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλευόμενος 3/14(!) break points.

Ο Νο1 του ταμπλό δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, πέρασε μόλις 52% του 1ου σερβίς του και αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας από τα μέσα του 2ου set κι έπειτα, δυσκολευόμενος να παίξει στο 100%.

Αν και κάλεσε ιατρικό timeout στο 3-4 του 2ου set, με τον γιατρό που μπήκε στο court για να τον βοηθήσει, να τον προμηθεύει με ένα χάπι, προφανώς για να ξεπεράσει την αδιαθεσία που ένιωθε, ο Μεντβέντεφ δεν είδε σύντομα αποτελέσματα και χάνοντας τα επόμενα δυο games, αποχαιρέτησε την προσπάθειά του στο Μαϊάμι.

Ο Χούρκατς, ήταν από την αρχή του αγώνα σε καλύτερο φεγγάρι. Πίεσε τον Ρώσο, τον ανάγκασε να σώσει τέσσερα set points στο 1ο set, γυρνώντας από το 5-2 και εν τέλει στην... 5η και φαρμακερή του, στο tie-break, έκανε το 1-0 υπέρ του.

Το 5ο game του 2ου set έμελλε να είναι και το καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης. Ο Χούρκατς στο 6ο του break point σ' εκείνο το game, πήρε προβάδισμα με 3-2 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, φτάνοντας ελεγχόμενα στη νίκη. Συνεχόμενη νίκη υπ' αριθμόν 10, για τον Νο10 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, στο Miami Open.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS MIAMI OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ