MIAMI OPEN

Miami Open: Κυρίαρχος ο Μεντβέντεβ, νίκησε στον τελικό τον Σίνερ

Daniil Medvedev, of Russia, right, and Jannik Sinner, of Italy, pose with their trophies after Medvedev beat Sinner, 7-5, 6-3, during the men's singles finals of the Miami Open tennis tournament, Sunday, April 2, 2023, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Daniil Medvedev, of Russia, right, and Jannik Sinner, of Italy, pose with their trophies after Medvedev beat Sinner, 7-5, 6-3, during the men's singles finals of the Miami Open tennis tournament, Sunday, April 2, 2023, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Wilfredo Lee) 2023 AP PHOTO/WILFREDO LEE

Ο Ντανίλ Μεντβέντεβ επικράτησε 2-0 σετ του Γιανικ Σίνερ και κατέκτησε το Miami Open φτάνοντας στον 19ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεβ έκανε στον τελικό την καλύτερή του εμφάνιση στο Miami Open επικρατώντας του Γιάνικ Σίνερ με 7-5, 6-3 κατακτώντας το 5ο ATP Masrters 1000 στην καριέρα του, αλλά και τον 19ο τίτλο στο Tour.

Με τη νίκη αυτή ο πρώην Νο1 του κόσμου έφτασε τις 24 σε 25 αναμετρήσεις, κατέκτησε τον 4ο τίτλο του φέτος σε 5 τελικούς μέσα στο 2023, το 5ο Masters 1000 στην καριέρα του, τον 19ο τίτλο στο Tour, ενώ παράλληλα έκανε το 6-0 στις αναμετρήσεις με τον Σίνερ.

Ο Μεντβέντεβ ολοκλήρωσε τον τελικό στη Φλόριντα κερδίζοντας το 86% των πόντων από το πρώτο service παραχωρώντας μόλις 5 πόντους στον Σίνερ (32/37), σημείωσε 19 winners, υπέπεσε σε 21 αβίαστα λάθη (έναντι 36 του Ιταλού), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 6 ευκαιρίες για break.

O Ρώσος απείλησε πρώτος το service του Σίνερ, ο οποίος έκανε το πρώτο μεγάλο hold στο δεύτερο game του τελικού σβήνοντας ένα break-point (1-1). Ό,τι όμως δεν έκανε ο Μεντβέντεβ σε εκείνο το σημείο το έκανε ο Σίνερ λίγο αργότερα φτάνοντας σε break και στο 3-2.

Η απάντηση του Ρώσου ήταν άμεση καθώς με break-back ισοφάρισε σε 3-3. Από εκεί και πέρα οι δύο φιναλίστ κράτησαν το service τους μέχρι το 11ο game, με τον Μεντβέντεβ να κρατάει το προβάδισμα (6-5), ενώ στη συνέχεια έφτασε στο καθοριστικό break του 1ου set το οποίο και έκλεισε με 7-5.

Το 2ο σκέλος του τελικού ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη θέση του service. Ο Μεντβέντεφ βρήκε πρώτος break (2-0), ο Ιταλός αντέδρασε άμεσα (2-1), αλλά και πάλι ο Ρώσος κατάφερε να “πληγώσει” το service του Σίνερ κάνοντας το 3-1 και αμέσως μετά το 4-1.

Κάπου εκεί ο τίτλος έγειρε προς την πλευρά του Μεντβέντεβ, ο οποίος κρατώντας το service του από εκεί και πέρα έφτασε στη νίκη, κατακτώντας το Miami Open για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Από τη Δευτέρα (3/4) ο Μεντβέντεβ θα κερδίσει μια θέση ανεβαίνοντας στο Νο4 του κόσμου, ενώ από την πλευρά του ο Σίνερ θα κερδίσει δύο θέσεις σκαρφαλώνοντας στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΠΗΓΗ: TENNIS24

TAGS MIAMI OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ