MIAMI OPEN

Miami Open: Ο Κύργιος έκλεισε το ντέρμπι με τον Ρούμπλεφ

Ο Νικ Κύργιος στο Indian Wells
Ο Νικ Κύργιος στο Indian Wells @ 2022 MARK J. TERILL / AP IMAGES

Ο Νικ Κυργιος νίκησε εύκολα τον Αντριάν Μαναρινό) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Miami Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ρούμπλεφ στη σημαντικότερη μονομαχία της συγκεκριμένης φάσης.

Πρεμιέρα είχαμε την Τετάρτη στο Crandon Park, στο δεύτερο συνεχόμενο ATP Masters 1000 της χρονιάς. Το Miami Open ξεκίνησε με τους αγώνες του πρώτου γύρου για το κάτω μέρος του ταμπλό όπου ξεχώρισαν οι νίκες των δύο Ελληνοαυστραλών, Νικ Κύργιου και Θανάση Κοκκινάκη καθώς και τον Μπόρνα Τσόριτς, Νταβίντ Γκοφάν.

Ο Κύργιος συνέχισε τα πολύ καλά του αποτελέσματα, επικρατώντας δύσκολα με 7-6(3), 6-3 του Αντριάν Μαναρινό στο βραδινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας.

Προερχόμενος από την πορεία του έως τα προημιτελικά του Indian Wells όπου σταμάτησε πάνω στον Ράφα Ναδάλ, ο 26χρονος Αυστραλός Νο102 στον κόσμο, εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και κάποιες ελάχιστες ευκαιρίες που του έδωσε ο αριστερόχειρας Γάλλος για να φτάσει στην απαιτητική επικράτηση.

"Το ποσοστό στο 1ο σερβίς ήταν το κλειδί σήμερα. Αν έχανα το πρώτο σερβίς θα είχε το προβάδισμα και θα ήταν καταδικαστικό αυτό σήμερα απέναντι σε έναν τόσο tricky αντίπαλο. Ένιωθα σήμερα ότι δεν μπορούσα να τον βγάλω από την ζώνη άνεσης. Οι επιστροφές μου ήταν πολύ καλές" είπε ο Κύργιος αμέσως μετά.

Στο 2ο γύρο του Miami Open ο Κύργιος θα χρειαστεί να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος αφού θα αντιμετωπίσει έναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες τον τελευταίο χρόνο, το Νο5 του ταμπλό και Νο7 στον κόσμο, Αντρέι Ρούμπλεφ στο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των "64".

"Μεγάλωσα μαζί του, τον έχω δει να παίζει. Είναι διάολος. Όλοι ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει και πηγαίνω σε αυτό το ματς ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Όμως, νιώθω αυτοπεποίθηση. Αν σερβίρω καλά και παίζω καλά από πίσω, μπορώ να κερδίσω τον οποιονδήποτε και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Είμαι ενθουσιασμένος", είπε για την τρίτη του συνάντηση με τον Ρώσο (1-1).

Την ίδια ώρα, ο qualifier Θανάσης Κοκκινάκης, ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο κυρίως ταμπλό, κερδίζοντας 6-4, 6-2 τον βετεράνο Ρισάρ Γκασκέ. Ο 25χρονος που έχει επανέλθει στο Top100 (No97), κέρδισε τα εννιά από τα έντεκα τελευταία games του αγώνα και έκλεισε το πιο απαιτητικό ραντεβού με τον 13-Ντιέγκο Σβάρτσμαν στην επόμενη φάση.

Κύργιος και Κοκκινάκης θα αγωνιστούν και στο διπλό, έχοντας θριαμβεύσει στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, στην πατρίδα τους.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Τετάρτης, προέκυψε ο αντίπαλος του Νο2 Αλεξάντερ Ζβέρεφ που θα είναι ο Μπόρνα Τσόριτς. Ο Κροάτης που προσπαθεί να επιστρέψει από τραυματισμό κέρδισε 6-4, 7-5 τον Φερνάντο Βερντάσκο και έδειξε να βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Πηγή: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ