ΤΕΝΙΣ

Μεσημέρι Κυριακής με Ναδάλ-Φέντερερ

Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Λονδίνου. Ο Φέντερερ γύρισε το ματς με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, στερώντας από τον Αργεντινό την ευκαιρία να βρεθεί στο Νο3 (video).

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια αναμέτρηση Ρότζερ Φέντερερ-Ράφα Ναδάλ; Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που ο Ελβετός δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Ισπανό, οι αγώνες τους ενισχύουν το μύθο της “αντιπαλότητας” τους.

Την Κυριακή (10/11) θα αναμετρηθούν για 32η φορά (21-10 οι νίκες για τον Ναδάλ) στα ημιτελικά του τουρνουά “ATP World Tour Finals” στο Λονδίνο.

Κι αν όπου παίζει ο Φέντερερ είναι σαν να παίζει στη γενέτειρα του, τη Βασιλεία, καιρό είχε να φανεί τόσο θερμό κοινό όσο οι 17.500 θεατές στην O2 Arena, οι οποίοι μπήκαν πίσω από τον έξι φορές νικητή του συγκεκριμένου τουρνουά, στο παιχνίδι με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Μετά τη Βασιλεία και το Παρίσι οι δύο παίκτες συναντήθηκαν και στο Λονδίνο. Με τον 10ο άσο του ο Φέντερερ σφράγισε τη νίκη με 4-6, 7-6 (7-2), 7-5 σε δύο ώρες και 26 λεπτά. Τι μπορεί να κάνει σε 22 ώρες (16.00) απέναντι στον ξεκούραστο Ναδάλ (σ.σ. αγωνίστηκε χθες), μένει να το δούμε.

Στο πρώτο σετ ο Ντελ Πότρο που είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Νο3 (σ.σ. θα τελειώσει τη χρονιά ο Νταβίδ Φερέρ που δεν πέτυχε νίκη στο Λονδίνο) προηγήθηκε με 5-1. Ο Φέντερερ μείωσε σε 5-4 και είχε δύο ευκαιρίες για break για να ισοφαρίσει σε 5-5. Με δυο καλά σερβίς ο Αργεντινός νικητής του US Open το 2009 πήρε το σετ (6-4) σε 41 λεπτά.

Ο Ντελ Πότρο έκανε break νωρίς στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε με 3-1. Ο Φέντερερ απάντησε (3-3) και ακολούθησε ένα καλό παιχνίδι με το σετ να κρίνεται στο τάι μπρέικ. Εκεί μίλησε ο Ελβετός και με τον έβδομο άσο πραγματοποίησε το 7-2 και ισοφάρισε τα σετ.

Ο Φέντερερ “κοιμήθηκε” στο τρίτο σετ και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0. Κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως τελείωσε το ματς, ακολούθησαν επικές προσπάθειες από τον Ελβετό στη βασική γραμμή και κοντά στο φιλέ με αποκορύφωμα μια επιστροφή με το φόρχαντ σε tweener του “Ντελπό” δίχως να κοιτάζει.

Ο Φέντερερ μετράει μόνο νίκες εις βάρος του Ναδάλ στους τελικούς της ATP (ημιτελικά 2006 & 2007, τελικός 2010 και στους ομίλους του 2011).

Δύο Ελβετοί βρίσκονται στα ημιτελικά του τουρνουά για πρώτη φορά. Ο Στάνισλας Βαβρίνκα θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς (22.00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ