US OPEN

Μεντβέντεφ - Τζόκοβιτς: Το γραμμάτιο που χρωστά ο Νόλε στον Ρώσο από το 2021

Novak Djokovic, of Serbia, left, and Daniil Medvedev, of Russia, talk during the trophy ceremony after the men's singles final of the US Open tennis championships, Sunday, Sept. 12, 2021, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Novak Djokovic, of Serbia, left, and Daniil Medvedev, of Russia, talk during the trophy ceremony after the men's singles final of the US Open tennis championships, Sunday, Sept. 12, 2021, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP

Το βράδυ της Κυριακής ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του US Open και το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα.

Ντανίλ Μεντβέντεφ και Νόβακ Τζόκοβιτς το βράδυ της Κυριακής (10/09, 23.00, Eurosport 1, LIVE από το SPORT24) θα διεκδικήσουν το στέμμα στο US Open.

Οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε τελικό του Αμερικανικού Όπεν και ο 27χρονος Ρώσος θα ήθελε δεδομένα να επαναληφθεί ό,τι έγινε στην προηγούμενη συνάντησή τους όταν και είχε κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο του σε Grand Slam.

Από την άλλη ο Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει να μεγαλώσει κι άλλο την τεράστια τροπαιοθήκη του και να κατακτήσει τον 24ο τίτλο του σε Grand Slam και τον τέταρτο στο US Open.

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε 3-0 του Μπάλαζ στον πρώτο γύρο, στο δεύτερο χρειάστηκε τέσσερα σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ο'Κόνελ, ενώ καθάρισε τρία σετ τον Μπάες.

Από εκεί και μετά άρχισαν οι μεγάλες προκλήσεις. Αρχικά επικράτησε 3-1 σετ του Ντε Μινόρ, πήρε δίχως να χάσει σετ τον εμφύλιο με τον Ρούμπλεφ και στα ημιτελικά έκανε τη μεγάλη νίκη απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ.

Στην αντίπερα όχθη ουσιαστικά ο Τζόκοβιτς κινδύνευσε μόνο από τον συμπατριώτη του Λάσλο Τζέρε. Ο Νόλε πέρασε απόλυτα ελεγχόμενα τους αγώνες με τους Μίλερ και Ζαπάτα Μιράλες πριν κάνει την ανατροπή απέναντι στον Τζέρε όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ.

Από εκεί και μετά ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια των Γκόγιο, Φριτς και Σέλτον για να προκριθεί στον τελικό έχοντας χάσει μόλις δύο σετ στο τουρνουά.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους

Η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι πλούσια με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι είτε σε τελικούς είτε σε ημιτελικούς

Συνολικά έχουν αναμετρηθεί 14 φορές με τον Τζόκοβιτς να μετρά εννιά νίκες και τον Μεντβέντεφ πέντε. Σε Grand Slam έχουν βρεθεί τρεις φορές, οι δύο εκ των οποίων σε τελικούς με τον Τζόκοβιτς να κατακτά το Australian Open το 2021 και λίγους μήνες αργότερα ο Ρώσος να παίρνει την εκδίκησή του.

Από εκείνη τη νίκη χρειάστηκε να περάσει 1,5 χρόνος για να καταφέρει να φύγει ξανά νικητής από το κορτ ο Ρώσος, ο οποίος μετά από επί μέρους 5-0 του Τζόκοβιτς επικράτησε πριν από λίγους μήνες στο Ντουμπάι.

Κάτι που μπορεί να παίξει το ρόλο του έχει να κάνει με το εάν θα κλείσει ή όχι η οροφή στο κεντρικό κορτ. Σε πέντε αναμετρήσεις σε κλειστό γήπεδο με σκληρή επιφάνεια ο Τζόκοβιτς μετρά τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα το 2020 στο ATP Finals.

Τα οικονομικά δεδομένα του τελικού και οι θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη

Φυσικά, στον τελικό διακυβεύονται ακόμα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το ποιος από τους δύο αθλητές θα φύγει από τις ΗΠΑ πλουσιότερος κατά 2.760.372 ευρώ.

Αυτό είναι το χρηματικό έπαθλο για τον νικητή του US Open. Ο ηττημένος δε θα φύγει παραπονεμένος αφού θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 1.380.186 ευρώ.

Επιπρόσθετα, ό,τι και να γίνει στον τελικό ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα είναι στο Νο3.

TAGS US OPEN ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ