ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Μαρία Σάκκαρη: Παραμένει στο Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Πέτρα Κβίτοβα για τον 3ο γύρο του Indian Wells | 14 Μαρτίου 2022
Η Μαρία Σάκκαρη κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Πέτρα Κβίτοβα για τον 3ο γύρο του Indian Wells | 14 Μαρτίου 2022 @2022 MARCIO JOSE SANCHEZ/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, παρόλο που δεν προχώρησε πολύ στο χωμάτινο Open της Στουτγκάρδης.

Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό της στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, στην επιστροφή της στο χώμα μετά το περσινό Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο5 του κόσμου. Αν και μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης είχε ελπίδες για να ανέβει μια θέση, η πορεία της φιναλίστ Αρίνα Σαμπαλένκα δεν την επέτρεψε να κερδίσει μία θέση.

Η Ελληνίδα τενίστρια στρέφει το βλέμμα της πλέον στο τουρνουά της Μαδρίτης εκεί όπου θα χρειαστεί να υπερασπιστεί 120 βαθμούς από την περσινή της πορεία και την είσοδό της στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Η σημαντική και μοναδική αλλαγή στο Top-10 αυτής της εβδομάδας ήταν φυσικά η άνοδος της Πάουλα Μπαντόσα στο Νο2 του κόσμου, με την Ισπανίδα να κάνει νέο career high ρίχνοντας μια θέση την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, η οποία αναμένεται να χάσει κι άλλο έδαφος καθώς θα απουσιάσει και από το τουρνουά της Μαδρίτης που έρχεται.

Στην κορυφή παραμένει η εκπληκτική και πλέον φορμαρισμένη παίκτρια στο Tour, Ίγκα Σφιόντεκ, ενώ η έτερη φιναλίστ της Στουτγκάρδης, Αρίνα Σαμπαλένκα παράμεινε στο Νο4 με μόλις 60 βαθμούς περισσότερους από τη Μαρία Σάκκαρη που ακολουθεί στο Νο5

Από εκεί και πέρα την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Ανέτ Κόνταβεϊτ, Καρολίνα Πλίσκοβα, Ντανιέλε Κόλινς, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και Ονς Ζαμπέρ.

Νέο career high για Σακελλαρίδη και Λάκη

Από τις υπόλοιπες ελληνικές παρουσίες στο ranking της WTA ξεχώρισε η άνοδος της Σαπφούς Σακελλαρίδη, η οποία κέρδισε ακόμα 10 θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο457 του κόσμου σημειώνοντας νέο career high.

Ρεκόρ καριέρας και για τη Μιχαέλα Λάκη, η οποία ανέβηκε στο Νο869 του κόσμου κερδίζοντας 6 θέσεις. Άνοδος μια θέσης και για την Νο2 Ελληνίδα τενίστρια, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται πλέον στο Νο172 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ