ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Μαρία Σάκκαρη - Έλενα Ριμπάκινα 2-0: Σίφουνας η Μαρία, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells

Η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κατερίνα Σινιακόβα στο Indian Wells | 12 Μαρτίου 2022
Η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Κατερίνα Σινιακόβα στο Indian Wells | 12 Μαρτίου 2022 @2022 MMARK TERRILL/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Έλενα Ριμπάκινα 2-0 σετ (7-5, 6-3) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Indian Wells, όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, πετυχαίνοντας μια δύσκολη ανατροπή στο πρώτο σετ, ενώ επέβαλε τον ρυθμό της στο δεύτερο.

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Έλενα Ριμπάκινα με 2-0 σετ και πήρε την πρόκριση στο Indian Wells με εμφατικό τρόπο, συνεχίζοντας την εκπληκτική πορεία της στο τουρνουά. Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε με δύσκολη ανατροπή το πρώτο σετ, ενώ επέβαλε εξ αρχής τον ρυθμό της στο δεύτερο.

Η "Σακ" θα τεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ισπανή Παντόσα, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη και την Ρωσία Κουντερμέτοβα (Νο24 της παγκόσμιας κατάταξης). Η Ελληνίδα τενίστρια μέσω του συγκεκριμένου τουρνουά έχει τη δυνατότητα να ανέβει μέχρι και τη δεύτερη θέση. Ήδη εξασφάλισε την πέμπτη θέση.

Το ματς

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για την πρωταθλήτριά ,μας, καθώς η Ριμπάκινα έκανε break στο πρώτο σερβίς της, κάνοντας το 2-0. Ωστόσο κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να κάνει την ανατροπή, αφού έχανε με 4-1.

Αρχικά έκανε break στο έβδομο game, μειώνοντας σε 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της, φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία. Ωστόσο έδειξε την ανωτερότητά της και στο κρίσιμο ενδέκατο game, στο οποίο έκανε το 6-5 και κατέκτησε το πρώτο σετ, κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ, η Ριμπάκινα λίγο έλειψε να κάνει break στο δεύτερο game (και πρώτο σερβίς της). Πήρε προβάδισμα 0-40 η Καζάκα τενίστρια, όμως η Σάκκαρη κατάφερε και το γύρισε. Μπόρεσε και έσβησε τέσσερα break points (πήρε και πλεονέκτημα η Ριμπάκινα) και με το δεύτερο πλεονέκτημά της έκανε το 1-1.

Μάλιστα, η Σάκκαρη συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, καθώς έκανε break στο τρίτο game (2-1), ενώ έφτασε μια ανάσα από το να κάνει και δεύτερο break στο πέμπτο game, με τη Ριμπάκινα να σβήνει ένα break point και να μειώνει 3-2.

Οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το τέλος, με τη Σάκκαρη να επικρατεί με 6-4 και να προκρίνεται στην επόμενη φάση του τουρνουά. Στο τελευταίο game, η Ριμπάκινα έπεσε μαχόμενη. Οδήγησε το παιχνίδι στο 40-40, έσβησε δύο match point της Μαρίας, ωστόσο δεν τα κατάφερε στο τρίτο, με τη Σάκκαρη να παίρνει το παιχνίδι.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ