MADRID OPEN

Madrid Open: Ο Μάρεϊ πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Τιμ

Ο Άντι Μάρεϊ στο Australian Open
Ο Άντι Μάρεϊ στο Australian Open 2022 ANDY BROWNBILL / AP PHOTO

Το ντέρμπι της ημέρας στη Μαδρίτη πήγε στα χέρια του Άντι Μάρεϊ ο οποίος κέρδισε τον Ντομινίκ Τιμ με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Ο Άντι Μάρεϊ αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Δευτέρας (2/5), στο ανδρικό ταμπλό του Mutua Madrid Open. Ο Βρετανός, επικράτησε του πρώην Νο3 τενίστα του κόσμου, Ντομινίκ Τιμ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντένις Σαποβάλοφ και Ούγκο Αμπέρ.

Μετά από μια ώρα και 43 λεπτά αγώνα, ο άλλοτε Νο1 στον κόσμο, επιβλήθηκε του Αυστριακού με 6-3, 6-4 και ανάγκασε τον 28χρονο, δυο φορές φιναλίστ του Roland Garros, στην 8η συνεχόμενη ήττα του στο Tour.

Ο Μάρεϊ σέρβιρε εννιά άσους, κέρδισε 46/62 πόντους πίσω από το σερβίς του και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή χωμάτινη σεζόν, σε ένα γήπεδο που τόσο πολύ του αρέσει να παίζει.

Ο πρωταθλητής του 2008 και του 2015 στο χώμα της Μαδρίτης, εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια του Τιμ και τον πλήγωσε από μια φορά σε κάθε set. Με 2/3 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 34χρονος, σε αντίθεση με τον Αυστριακό που είχε 0/3.

Άσφαιρος για ακόμη μια φορά ο Τιμ, που έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 12 Μαϊου του 2021. Σχεδόν έναν χρόνο πριν, ήρθε η πιο πρόσφατη επικράτηση του Νο91 τενίστα στον κόσμο.

Μεσολάβησαν βέβαια οι σοβαροί τραυματισμοί του που τον κράτησαν πίσω και είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, πως ακόμη δεν έχει επιστρέψει στο καλό του επίπεδο, μιας και, ακόμη και στο αγαπημένο του χώμα, το παιχνίδι του δεν είναι αυτό που μας είχε συνηθίσει να είναι.

Πηγή: Tennis24

TAGS MADRID OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ