ΤΕΝΙΣ

“Λαχτάρησε” η Σαραπόβα

Η Μαρία Σαραπόβα ξεπέρασε τον "εφιάλτη" της Βένους Γουίλιαμς στο Γουίμπλεντον, Τσβετάνα Πιρόνκοβα. Συνεχίζει και η Σερένα Γουίλιαμς.

Η παρουσία της Τσβετάνα Πιρόνκοβα προκαλεί τρόμο κάθε χρόνο στην κλήρωση του Γουίμπλεντον. Καμιά παίκτρια δεν θέλει να βρει απέναντι της την υψηλόσωμη Βουλγάρα, η οποία είναι σπεσιαλίστας στο χορτάρι.

Έτσι η Μαρία Σαραπόβα δεν θα πρέπει να χάρηκε ιδιαίτερα όταν είδε πως η 38η παίκτρια στην παγκόσμια κατάταξη είναι η αντίπαλος της στον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον.

Σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες η Ρωσίδα νικήτρια του τουρνουά το 2004 προηγούνταν με 7-6 (7-3), 3-1 στο σκορ, όταν ο αγώνας διακόπηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (27/6).

Η Σαραπόβα θα πρέπει να μετάνιωσε την επόμενη μέρα για την επιλογή της να μην πιέσει να συνεχιστεί ο αγώνας με την Πιρόνκοβα να παίρνει το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ (7-3) και την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο να σερβίρει μόνο διπλά λάθη.

Σίγουρα θα “λαχτάρησε” και ίσως να σκέφτηκε πως θα έχει την τύχη της Βένους Γουίλιαμς, η οποία αποκλείστηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές από την Πιρόνκοβα, ημιφιναλίστ το 2010.

Ωστόσο η Σαραπόβα είναι πολύ δυνατή και δεν χάλασε το απόλυτο ρεκόρ της στους αγώνες που κρίνονται στα τρία σετ (9-0 φέτος και 21-1 από το 2011). Πήρε το τρίτο σετ με 6-0 και μαζί την πρόκριση στον 3ο γύρο και μια αναμέτρηση με την Σου-Γουέ Χσιέχ από την Ταϊπέι.

Άνετη πρόκριση και για τη Σερένα Γουίλιαμς, η οποία δεν θέλει να ακολουθήσει η Σαραπόβα το δρόμο της και να γίνει η πρώτη παίκτρια μετά την ίδια που θα κάνει το νταμπλ (Ρολάν Γκαρός-Γουίμπλεντον το 2002).

Η Σερένα νίκησε 6-1, 6-4 την Ουγγαρέζα Μελίντα Ζινκ και θα παίξει στη συνέχεια με την Κινέζα Γι Ζενγκ, ημιφιναλίστ το 2008, η οποία νίκησε με 6-4, 6-2 την Καναδέζα Αλεκσάντρα Βόζνιακ. Η Γουίλιαμς ήταν εκείνη που είχε νικήσει την Κινέζα στα ημιτελικά, τη χρονιά που κατέκτησε τον τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ