US OPEN

Κύργιος: "Βαρέθηκα να απογοητεύω τους γύρω μου"

Ο Νικ Κύργιος στο US Open
Ο Νικ Κύργιος στο US Open © 2022 FRANK FRANKLIN II / AP IMAGES

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την αλλαγή του που έχει συμβεί στην καριέρα του τους τελευταίους μήνες και το κίνητρο που έχει βρει.

O Νικ Κύργιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open. O 27χρόνος μίλησε για το τι έχει αλλάξει στη συμπεριφορά του.

“Νιώθω πως παίζω για κάτι περισσότερο από τον εαυτό μου. Έχω πολλούς ανθρώπους πίσω μου, πολλή υποστήριξη. Επίσης πολλοί άνθρωποι αμφιβάλλουν για μένα και προσπαθούν να με ρίξουν συνεχώς. Αυτό μου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο”, τόνισε ο Κύργιος στη συνέντευξη Τύπου,

“Λείπω από το σπίτι εδώ και 4 μήνες και τον περισσότερο απ’ αυτό τον καιρό δεν μπορώ να δω την οικογένειά μου. Οπότε θέλω να δώσω αξία σ’ αυτό το ταξίδι, να το κάνω αξιομνημόνευτο για όλους εμάς. Ελπίζω πως θα μπορέσω να το κάνω και μετά θα επιστρέψω στο σπίτι για να το γιορτάσω.

Θα προσπαθήσω να μην απογοητεύσω τον κόσμο. Μερικά χρόνια πριν εδώ έχασα εδώ στον 3ο γύρο και ήταν μια από τις χειρότερες εμπειρίες μου, γιατί περίμενα πολλά από τον εαυτό μου. Τώρα επιτέλους μπορώ να τους αποδείξω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά και πως έχω μεγάλο κίνητρο. Αν κερδίσω τελικά ένα Grand Slam, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να έχω το ίδιο κίνητρο.

Γενικά αποφάσισα να βελτιώσω πρώτα τη φυσική μου κατάσταση και να δω πως θα πάνε τα πράγματα. Αυτή τη χρονιά ξεκίνησα να κάνω πολλές νίκες, οπότε το κίνητρό μου εκτοξεύτηκε. Τώρα είναι ευκολότερο να πηγαίνω για προπόνηση, να ξυπνάω κάθε μέρα το πρωί και να τα κάνω όλα σωστά.

Είχα βαρεθεί να τους απογοητεύω όλους και τώρα τους κάνω υπερήφανους. Δεν λένε αρνητικά πράγματα για μένα πλέον, ήθελα να αλλάξω το αφήγημα. Ήμουν καταθλιπτικός και ήθελα να το αλλάξω αυτό.”

Όσον αφορά την κατάταξη, ο Κύργιος ήταν ξεκάθαρος.

“Η κατάταξη δεν είναι κάτι που έχει σημασία για μένα, αυτό είναι και το μήνυμα που έστειλα απόψε. Ο κόσμος είδε το Νο23 να κερδίζει το Νο1. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είμαι seeded ή όχι στα τουρνουά, η κατάταξη δεν σημαίνει τίποτα.”

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS US OPEN ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ