ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ

Κύργιος: Πέταξε εκνευρισμένος τη ρακέτα και παραλίγο να χτυπήσει ball boy

Ο Νικ Κύργιος κατά τη διάρκεια αγώνα του με τον Ράφα Ναδάλ | 17 Μαρτίου 2022
Ο Νικ Κύργιος κατά τη διάρκεια αγώνα του με τον Ράφα Ναδάλ | 17 Μαρτίου 2022 @2022 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Ο Νικ Κύργιος τράβηξε πάνω του τα φλας της δημοσιότητας για λάθος λόγους, αφού μετά την ήττα από τον Ράφα Ναδάλ πέταξε με δύναμη τη ρακέτα πάνω στα νεύρα του και παραλίγο να χτυπήσει ένα ball boy ενώ λίγο αργότερα είχε θερμό διάλογο με δημοσιογράφο.

Την ώρα του αγώνα με τον Ράφα Ναδάλ, με φόντο τα ημιτελικά του Indian Wells ο Νικ Κύργιος ήταν σε αρκετά σημεία εντυπωσιακός και χρειάστηκε το ζευγάρι να οδηγηθεί σε τρία σετ για να πάρει τη νίκη με 2-1 ο Ισπανός (7-6(0), 5-7, 6-4) και να κλείσει ραντεβού με τον 18χρονο συμπατριώτη του, Κάρλος Αλκαράθ.

Ωστόσο,ο Κύργιος είναι απρόβλεπτος και το έδειξε για μία ακόμα φορά, αφού με το που τελείωσε το ματς και χαιρέτησε στο φιλέ τον Ναδάλ, πάνω στα νεύρα του εκτόξευσε με δύναμη τη ρακέτα του, η οποία εκσφενδονίστηκε μακριά και παρά τρίχα δεν πέτυχε το ball boy που χρειάστηκε να σκύψει για να προστατευτεί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβάν αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και ο Ελληνοαυστραλός δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων στη συνέντευξη Τύπου, για να τα βάλει εκείνος με τη σειρά του με τους δημοσιογράφους: "Τι θέλετε να πω; Λέτε να είχα τέτοια πρόθεση;

Προφανώς και όχι. Όταν πέταξα τη ρακέτα ήμουν πολύ μακριά του και προσγειώθηκε κάπου ένα μέτρο από το πόδι του. Είμαι άνθρωπος και τέτοια πράγματα συμβαίνουν.

Προφανώς πήρε μια πολύ άτυχη τροχιά, αν το έκανα άλλες ένα εκατομμύριο φορές δεν θα πήγαινε τόσο κοντά του. Τι άλλο θέλετε να πω; Είναι αυτή ερώτηση να μου κάνετε μετά από έναν αγώνα 3,5 ωρών με τον Ναδάλ..."

Όταν μάλιστα ο Κύργιος πιέστηκε ακόμα περισσότερο, για να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του που λίγο έλειψε να προκαλέσει τον τραυματισμό του νεαρού παιδιού, συνέχισε στο ίδιο επιθετικό ύφος λέγοντας:

"Έσκυψε, έσκυψε, έσκυψε, έσκυψε. Εντάξει. Αν αυτό θέλετε να με ρωτήσετε, δεν τον χτύπησα. Ήταν ατύχημα. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έγινε με τον Ζβέρεφ. Ήταν ατύχημα και ευτυχώς δεν τον χτύπησα. Δεν είχα τέτοια πρόθεση και το παιδί ευτυχώς είναι καλά. Πολύ καλή ερώτηση πάντως, απίθανη, συγχαρητήρια".

Σημειώνεται πάντως ότι ο Κύργιος "εντόπισε" το ball boy μετά από τη συνέντευξη Τύπου και απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Twiter, ενώ υποσχέθηκε πως θα ψάξει να τον βρει την Παρασκευή και να του κάνει δώρο μία ρακέτα.

TAGS ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ