ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ

Κύργιος: "Νομίζω πως σέβομαι περισσότερο πλέον τους Big 3"

Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon
Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

O Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος, μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, αλλά και για τους Big 3, λέγοντας πως πλέον τους σέβεται περισσότερο.

Ο Νικ Κύργιος επιστρέφει στην δράση μετά τον τελικό του Wimbledon, στο ATP 250 της Ατλάντα, όπου ξεκινά την προετοιμασία του ενόψει του US Open. O Ελληνοαυστραλός που συμμετέχει τόσο στο ταμπλό των μονών, όσο και στων διπλών με τον Θανάση Κοκκινάκη, μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε τον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, αλλά και για τους Big 3:

Είναι τρελό. Αφού έχασα τον τελικό από τον Νόβακ, δεν με πείραξε. Πραγματικά με επηρέασε μια εβδομάδα μετά το ματς. Είναι λυπηρό κατά κάποιο τρόπο, αλλά ήταν υπέροχο. Έχω ένα μικρό σπίτι εδώ στις Μπαχάμες και πέρασα μια όμορφη εβδομάδα εδώ, διακοπές και προπόνηση, αλλά έχουν περάσει μερικές έντονες εβδομάδες μετά από τον τελικό.

Πρέπει να έχεις τεράστια ψυχική δύναμη για να κερδίσεις ένα Grand Slam. Νομίζω πως σέβομαι περισσότερο πλέον τους Big 3. Παίζοντας απέναντι σε έναν από αυτούς στον τελικό, ένιωθα ότι ήταν φρέσκος, ένιωθα ότι δεν έπαιζε τένις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεν τον είδα ποτέ να κουράζεται.

Παίρνω τόση αυτοπεποίθηση από αυτές τις εβδομάδες στο Wimbledon. Τα διπλά επίσης νωρίτερα μέσα στη χρονιά με τον Θανάση Κοκκινάκη με βοήθησαν πραγματικά ψυχικά. Συνεχώς σκεφτόμουν καθώς μεγάλωνα και έπαιζα αυτό το άθλημα από τα 7 μου, πως το να κερδίσεις ένα Grand Slam είναι το παν στο τένις. Νομίζω ότι κάθε τενίστας που πιάνει μια ρακέτα μια μέρα θέλει να κερδίσει το Wimbledon.

Κοιτάζω πίσω στην καριέρα μου και νομίζω ότι οι περισσότεροι θα έλεγαν –ακόμα κι εγώ θα έλεγα– ότι οι ευκαιρίες μου για έναν τελικό Grand Slam πέρασαν. Πιστεύω ότι το Wimbledon είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που υπάρχει. Είχα μάλιστα μια συζήτηση με την ομάδα μου, ότι αν κέρδιζα το Wimbledon, θα δυσκολευόμουν πραγματικά μετά από αυτό για κίνητρο.

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο θα έπρεπε να αποδείξω ως τενίστας. Είναι συναρπαστικό, κοιτάζω ακόμα πίσω και εξακολουθώ να αντλώ τόση αυτοπεποίθηση από αυτό. Ήμουν ένα ματς μακριά από το τρόπαιο".

Πηγή: tennis24

TAGS ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ