US OPEN

Κύργιος: "Έπαιξα τον πιο ηλίθιο πόντο στην ιστορία σήμερα, δεν ήταν νόμιμο αλλά είχε πλάκα"

Ο Νικ Κύργιος κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Μεντβέντεφ στο US Open στα προημιτελικά
Ο Νικ Κύργιος κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Μεντβέντεφ στο US Open PRINT SCREEN

Η νίκη του Νικ Κύργιου το βράδυ της Κυριακής (4/9) επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ είχε και τα ευτράπελά της, καθώς ο Αυστραλός έχασε την ευκαιρία στο τρίτο σετ να κάνει break point, χάνοντας ουσιαστικά δικό του πόντο.

Ο Νικ Κύργιος (Νο25) επικράτησε 3-1 σετ του Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο1) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του US Open. Ο Αυστραλός τενίστας χάρισε ένα σόου στο κοινό που παρακολούθησε την αναμέτρηση το βράδυ της Κυριακής (4/9), παίρνοντας εντυπωσιακούς πόντους.

Μάλιστα, στο δεύτερο game του τρίτου σετ, έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα break point. Ο Κύργιος έτρεξε στην πλευρά του αντιπάλου του, και έπαιξε έναν πόντο, ο οποίος θα ήταν κερδισμένος για εκείνον, καθώς η μπάλα θα έβγαινε άουτ, με αποτέλεσμα να χάσει δικό του πόντο.

Ο Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης πανηγύρισε τον πόντο την ίδια ώρα που ο Ρώσος κοιτούσε χαμένος προς τη πλευρά του διαιτητή.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Κύργιος μίλησε στο ESPN για τη φάση χαρακτηρίζοντάς την τη μεγαλύτερη γκάφα που έκανε ποτέ στη καριέρα του: "Νομίζω ότι έπαιξα τον πιο ηλίθιο πόντο στην ιστορία σήμερα. Νόμιζα ότι είναι νόμιμο, για να είμαι ειλικρινής. Νόμιζα ότι έπαιζα τένις στους δρόμους της Καμπέρα. Μόνο εκεί θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Βλέπατε το πρόσωπό μου. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Ήταν ο καλύτερος πόντος ever. Δεν ήταν νόμιμο αλλά είχε πλάκα."

Επόμενος αντίπαλος του Κύργιου στα προημιτελικά είναι ο Κάρεν Χατσάνοφ (Νο31).

TAGS US OPEN ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ