WTA

Κρις Έβερτ: Διαγνώστηκε με καρκίνο η σπουδαία τενίστρια

Η Κρις Έβερτ σε εκδήλωση για το Hall of Fame του τένις
Η Κρις Έβερτ σε εκδήλωση για το Hall of Fame του τένις 2014 MICHAEL DWYER, FILE / AP PHOTO

Η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια Κρις Έβερτ ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο, ωστόσο οι γιατροί της το ανακάλυψαν νωρίς και τα μηνύματα για την υγεία της είναι αισιόδοξα.

Την είδηση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες έκανε γνωστή η Κρις Έβερτ. Η θρυλική 67χρονη Αμερικανίδα τενίστρια κάτοχος 18 τίτλων Grand Slam στο μονό και άλλων τριών στο διπλό ανέφερε πως η διάγνωση έγινε τυχαία μετά από εξέταση ρουτίνας.

Ο γιατρός της διέγνωσε τον καρκίνο στα πρώτα στάδια και αυτό αναμένεται να είναι καθοριστικό, αφού υποβλήθηκε ήδη σε επέμβαση αφαίρεσης και άρχισε χημειοθεραπείες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης. Το ακόμα πιο θετικό είναι πως οι εξετάσεις έδειξαν πως η νόσος δεν είχε προλάβει να επεκταθεί σε κάποιο άλλο ζωτικό όργανο του σώματός της.

Έτσι, όπως έκανε γνωστό θα κάνει κύκλο έξι χημειοθεραπειών και ευχαρίστησε την τύχη της για το γεγονός ότι ο γιατρός της το ανακάλυψε έγκαιρα.

"Πραγματικά είμαι τυχερή. Συνήθως αυτού του είδους τον καρκίνο τον βρίσκουν όταν έχει φτάσει στο τρίτο ή στο τέταρτο στάδιο. Εάν δεν το είχαμε βρει τώρα και σε μένα θα είχε φτάσει σε αυτό το στάδιο σε 3-4 μήνες", ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN.

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ