ATP

Κρεσί: "Έχω ό,τι χρειάζεται για να ανέβω στο Νο1"

Maxime Cressy of the U.S. makes a forehand return to Daniil Medvedev of Russia during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 24, 2022. (AP Photo/Hamish Blair)
Maxime Cressy of the U.S. makes a forehand return to Daniil Medvedev of Russia during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 24, 2022. (AP Photo/Hamish Blair) 2022 AP PHOTO/HAMISH BLAIR

Ο Μαξίμ Κρεσί σε μια επίδειξη αυτοπεποίθησης τόνισε πως έχει ότι χρειάζεται για να φτάσει στο Νο1 στην Παγκόσμια κατάταξη.

H αυτοπεποίθηση του Μαξίμ Κρεσί μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου καριέρας, την προηγούμενη εβδομάδα στο χορτάρι του Νιούπορτ, βρίσκεται στα ύψη και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του 25χρονου Αμερικανού στο atpworldtour.com.

Ο Κρεσί που βρίσκεται στο career high Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο τον τελευταίο χρόνο, πιστεύει πως έχει ότι χρειάζεται για να ανέβει στο Νο1 της ATP Rankings κάτι που, σίγουρα, δεν ενστερνίζεται ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ που τον χαρακτήρισε τυχερό μετά τη μεταξύ τους μονομαχία στον τελικό του Hall of Fame Open.

“Ανεξάρτητα από τα σκαμπανεβάσματα, η κατάταξή μου έχει εκτοξευτεί πολύ γρήγορα τα τελευταία δύο χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αποτυχίες που είχα, είναι κάπως τρελό, γιατί σίγουρα ένιωθα ότι έχω πέσει πολύ κάτω. Αλλά σηκώθηκα γρήγορα, δεν τα παράτησα ποτέ και έμεινα ανθεκτικός.

Το να είμαι λίγο έξω από το Top 30 τόσο γρήγορα, είναι μια τεράστια ένδειξη για μένα ότι έχω ό,τι χρειάζεται για να γίνω Νο1 στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι αυτή η πεποίθηση πρόκειται να αλλάξει ποτέ” είπε χαρακτηριστικά ο Κρεσί.

Ο γεννημένος στο Παρίσι Κρεσί, είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες θιασώτες του serve&volley, σε μια εποχή όπου κυριαρχούν οι baseliners, ελπίζοντας να αναβιώσει ξανά αυτό το στυλ παιχνιδιού που μεσουρανούσε μέχρι τη δεκαετία του ’90.

“Το όνειρό μου είναι να κάνω πραγματικά το σερβίς/βόλεϊ σπουδαίο ξανά και να εμπνεύσω πολλούς ανθρώπους να αρχίσουν να παίζουν αυτό το στυλ παιχνιδιού. Έχω δει άλλους παίκτες να το κάνουν πολύ περισσότερο, όπως ο Ράφα. Αν μπορώ να επηρεάσω τον κόσμο του τένις και να κάνω το σερβίς και το βόλεϊ ένα στυλ παιχνιδιού που οι άνθρωποι απολαμβάνουν και θέλουν να παίξουν, θα είναι σπουδαίο” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: TENNIS24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ