ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Κουντερμέτοβα - Σάκκαρη 1-2: Τρομερή Μαρία, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Guadalajara Open και στο WTA Finals

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη @ 2022 JOHN MINCHILLO / AP IMAGES

Μία αποφασισμένη Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στον κόσμο) εμφανίστηκε στο Μεξικό και παίζοντας ανά διαστήματα σπουδαίο τένις επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-1, 5-7, 6-4) της Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο12 στον κόσμο), πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Guadalajara Open και εξασφάλισε την παρουσία της στο WTA Finals για 2η σερί χρονιά.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στον κόσμο) θα βρεθεί στο WTA Finals! Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Βερόνικα Κουρντεμέτοβα (Νο12 στον κόσμο), πήρε την νίκη με 2-1 σετ (6-1, 5-7, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Guadalajara Open, εξασφαλίζοντας και την παρουσία της στο WTA Finals.

Με λίγα λόγια, η Σάκκαρη πρακτικά πήρε δύο προκρίσεις χάρη σε μία νίκη, αποδεικνύοντας για δεύτερη σερί χρονιά ότι ανήκει στην ελίτ του τένις γυναικών χάρη στην πρόκρισήτης στο WTA Finals.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν ισοπεδωτική στο πρώτο σετ, μην αφήνοντας περιθώρια στην Ρωσίδα αντίπαλό της. Αποτέλεσμα ήταν να κάνει... πάρτι, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-1.

Στο δεύτερο σετ η Κουντερμέτοβα έδωσε την απάντησή της. Έπειτα από μεγάλη μάχη, η Ρωσίδα κατάφερε να μείνει ζωντανή κατακτώντας το δεύτερο σετ με 7-5, με όλα πλέον να κρίνονται στο τρίτο σετ.

Στο τελευταίο σετ του αγώνα, η Σάκκαρη έδωσε από την αρχή το σύνθημα, αφού έκανε "break" με το καλημέρα στο σερβίς της Ρωσίδας, ξεφεύγοντας με 2-0. Το μόνο που έπρεπε να κάνει έκτοτε ήταν να κρατήσει το σερβίς της και θα έπαιρνε την πρόκριση στα ημιτελικά του Guadalajara Open και του WTA Finals.

Αυτό ακριβώς έκανε κι ας τα χρειάστηκε στο τελευταίο game, όταν είδε την Κουρντεμέτοβα να επιστρέφει από το 30-0 και να περνάει μπροστά με 40-30, απειλώντας την να ισοφαρίσει σε 5-5. Τότε ήταν που η Μαρία απάντησε με τρεις σερί πόντους, κατακτώντας το τρίτο σετ με 6-4 και μαζί την πρόκριση.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA WTA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ