ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Κουντερμέτοβα - Σάκκαρη 0-2: Στα ημιτελικά του Τσάρλεστον Open η Μαρία

Κουντερμέτοβα - Σάκκαρη 0-2: Στα ημιτελικά του Τσάρλεστον Open η Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-4) της Βερόνικα Κουντερμέτοβα και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάρλεστον Open (WTA 500).

Η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε την εξαιρετική της φόρμα με την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάρλεστον Open (WTA 500). 94 λεπτά αποδείχθηκαν αρκετά για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκειμένου να αποκλείσει με 2-0 σετ (6-2, 6-4) τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο. 14), η οποία είχε κατακτήσει τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά το 2021.

Η Σάκκαρη μπήκε μουδιασμένα στο ματς και δέχθηκε break μόλις στο πρώτο game. Μετά το 2-0 όμως της Ρωσίδας ανέβασε στροφές, έσπασε τρεις φορές το σερβίς της αντιπάλου και κερδίζοντας έξι διαδοχικά games έκανε το 1-0 στα σετ!

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με την Κουντερμέτοβα να κάνει break με το καλημέρα στη Μαρία και να προηγείται ξανά με 2-0. Το Νο. 6 του κόσμου όμως, απάντησε άμεσα, παίρνοντας πίσω το break στο 4ο game.

Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι το 5-4 της Μαρίας. Στο 10ο game η Κουντερμέτοβα σέρβιρε για να μείνει στο ματς, αλλά η Σάκκαρη της έκανε και 5ο break στην αναμέτρηση και σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, κερδίζοντας με 6-4 το 2ο σετ.

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 13 winners και 14 αβίαστα λάθη, ενώ η Κουντερμέτοβα είχε 12 και 31 αντίστοιχα. Επίσης, είχε 9/9 κερδισμένους πόντους στο φιλέ και 5/5 break points.

Επόμενη αντίπαλος για τη Σάκκαρη, η Ντάνιελ Κόλινς (Νο. 22), που είχε κερδίσει νωρίτερα την Έλις Μέρτενς, επίσης με 2-0 σετ. Αυτός είναι ο δεύτερος ημιτελικός για την Μαρία τη φετινή σεζόν, μετά από εκείνον στο Masters του Indian Wells, που έφτασε ως τον τελικό. Η Σάκκαρη μετράει 11 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένου και αυτό στο Miami Open με την Άννα Καλίνσκαγια, η οποία απέσυρε τη συμμετοχή της λόγω τραυματισμού.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ