ΤΕΝΙΣ

Τένις: Πήρε τον "εμφύλιο" η Μιχαέλα Λάκη

Τένις: Πήρε τον "εμφύλιο" η Μιχαέλα Λάκη

Η Μιχαέλα Λάκη ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά ITF των 15.000$ που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Μιχαέλα Λάκη ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η τενίστρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, επικράτησε της καλής της φίλης και συμπαίκτρια στο διπλό, Δήμητρα Παύλου, με 6-1, 6-1 παίρνοντας το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Για την 16χρονη τενίστρια το τουρνουά του Ηρακλείου αυτή θα είναι μια πρόβα τζενεράλε πριν από την αναχώρησή της (4/6) για το Παρίσι και τη πρώτη της συμμετοχή στο Ρολάν Γκαρός στην κατηγορία τζούνιορ.

Λάκη και Παύλου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά κερδίζοντας τις Γερμανίδες Λένα και Σόφι Γκράινερ με 6-1, 6-1. Οι δύο Ελληνίδες τενίστριες θα αντιμετωπίσουν τις Νο2 του ταμπλό, Τζούλια Κίμελμαν (Γερμανία) και Άννα Ποπέσκου (Μ. Βρετανία) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στα προημιτελικά του διπλού βρίσκεται και η Μάρθα Ματούλα που με παρτενέρ την Σέρβα Ταμάρα Μαλέσεβιτς επικράτησαν των Νο3 του ταμπλό, Έλενα Καντάρ (Ρουμανία) και Μέλανι Κλάφνερ με 6-4, 2-6, 10-5.

Η Ματούλα αγωνίζεται και στο απλό όπου θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό την έμπειρη Βουλγάρα την 27χρονη Ιουλία Σταμάτοβα. Εκτός τουρνουά βρέθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Θεοδώρα Χαντάβα, η οποία ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από την Γαλλίδα Μαελίς Μπουγκρά με 6-4, 6-2.

ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑΜΠΛΟ Ο ΘΑΝΟΣ

Ο Αριστοτέλης Θάνος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά του Ηρακλείου, μετά από τις δύο νίκες που σημείωσε στον προκριματικό γύρο κόντρα στον Γιώργο Γαλενιανό μετά από μια δραματική αναμέτρηση, με 4-6, 6-4, 10-6, ενώ στον τρίτο προκριματικό απέκλεισε τον Αμερικανό Έρικ Μόρις με 7-6(2), 6-0.

Θυμίζουμε ότι ο Θάνος είχε περάσει άνευ αγώνα από τον πρώτο προκριματικό γύρο με τον 29χρονο Νοτιαφρικανό, ελληνικής καταγωγής, Βασίλη Καρύπη να αποσύρει τη συμμετοχή του από το τουρνουά.

Επόμενος αντίπαλος για τον Θάνο θα είναι ο Χρήστος Κεϊσίδης, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις Έλληνες που πήρε την ελευθέρας για το κυρίως ταμπλό.

Ο άλλος Έλληνας τενίστας που εξασφάλισε την wild card ήταν ο Γιάννης Ξυλάς, ο οποίος στον πρώτο γύρο θα παίξει απέναντι στον Ισραηλινό Γιουσάι Ολιέλ (Νο5 του ταμπλό), ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας (επίσης με ελευθέρας) θα αγωνιστεί κόντρα στον Νο6 του ταμπλό, τον Ιάπωνα Μακότο Ότσι.

Στα διπλά των ανδρών Θάνος και Ξυλάς επικράτησαν των Σκορίλα/Κουντουράκη με 3-6, 6-2, 10-6σφραγίζοντας την είσοδο στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ Χρήστος Δαγκλής και Στέλιος Πούτης γνώρισαν την ήττα, στον πρώτο γύρο, από τους Αμάρ Ελαμίν (Ιρλανδία) και Τζέισον Τζάνις (Γερμανία) με 6-3, 1-6, 10-6.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ