ROLAND GARROS

Κένιν - Σάκκαρη: Η περσινή φιναλίστ δεν τρομάζει τη Μαρία

Η Αμερικανίδα Σοφία Κένιν πανηγυρίζει τη νίκη της κόντρα στην Οσταπένκο για το Roland Garros
Η Αμερικανίδα Σοφία Κένιν πανηγυρίζει τη νίκη της κόντρα στην Οσταπένκο για το Roland Garros 2021 AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Σοφία Κένιν με φόντο τα προημιτελικά του Roland Garros με την περσινή φιναλίστ του γαλλικού Όπεν να μην τρομάζει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Σοφιά Κένιν θα είναι η επόμενη αντίπαλος για την Μαρία Σάκκαρη σ' ένα ιστορικό παιχνίδι για την Ελληνίδα τενίστρια η οποία θα παλέψει για την πρόκριση σε προημιτελικά Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Απέναντί της έχει μεν την ρωσικής καταγωγής Αμερικανίδα και Νο5 του κόσμου, η οποία σε αντίθεση με την Σάκκαρη μετράει έναν τίτλο σε Grand Slam (Australian Open), ενώ πέρσι ήταν φιναλίστ στο Roland Garros, όπου ηττήθηκε από την "δαιμονισμένη" Ίγκα Σφιόντεκ.

Η αλήθεια είναι ότι όσο εξαιρετική ήταν η περασμένη σεζόν, τόσο καταστροφικά ξεκίνησε φέτος για την Αμερικανίδα, η οποία αποκλείστηκε πρόωρα από το Australia Open (2ος γύρος), πέρασε μόλις έναν γύρο στο Μαϊάμι, ενώ στη συνέχεια γνώρισε 3 σερί αποκλεισμούς σε Τσάρλεστον, Στουτγκάρδη και Ρώμη!

Φυσικά μέσα σε όλα, τον περασμένο Μάιο (λίγο πριν από το τουρνουά στην Ρώμη) ήρθε και το "διαζύγιο" με τον προπονητή και πάτερα της Άλεξ Κένιν, με τον οποίον ήταν μαζί από την αρχή της καριέρας της γεγονός που της κόστισε κυρίως ψυχολογικά, κάτι που φάνηκε και στην απόδοσή της στο τουρνουά.

Στο φετινό Roland Garros έχει ξεκινήσει σχετικά καλά, έχοντας σημειώσει 3 νίκες, τις 2 στα 3 set, κερδίζοντας την πρώην πρωταθλήτρια του Roland Garros, Γέλενα Οσταπένκο (2-1) την 19χρονη Αμερικανίδα και προερχόμενη από τα προκριματικά, Χείλι Μπαπτίστ, ενώ το Σαββάτο (5/6) στο πιο δυνατό τεστ κόντρα στην φορμαρισμένη Τζέσικα Πεγκούλα κατάφερε να κάνει την ανατροπή, στο ίσως καλύτερο παιχνίδι της τη φετινή σεζόν.

Κένιν και Σάκκαρη θα συναντηθούν για 2η φορά φέτος μετά από τα προημιτελικά του πρώτου τουρνουά της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί στα 3 set με ανατροπή σημειώνοντας ένα εμφατικό μπάγκελ (6-0) στο 3ο set!

Γενικά οι αναμετρήσεις των δύο παικτριών κρίνονται πάντα στα 3 set με την Κένιν να μετράει 2 νίκες και τις 2 το 2018 και μάλιστα σε Grand Slam. Η 1η στο Wimbledon και η 2η στο US Open.

Φέτος η Σάκκαρη εμφανίζεται καλύτερη από την Κένιν. Έχει καλύτερο ρεκόρ νικών με 19-9, την ίδια ώρα που η Αμερικανίδα είναι στο 10-8, είναι καλύτερη στο μέσο όρο στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service (67,2%-62%), αλλά και στους κερδισμένους πόντους στο 2ο (47,1%-46,7%), ενώ η Ελληνίδα τενίστρια είναι εξαιρετική φέτος και στις επιστροφές έχοντας μέσο όρο 47,1% έναντι 41,6% της Κένιν.

Το σερβίς είναι ουσιαστικά η βασική αδυναμία της Κένιν, η οποία σε 3 αγώνες στο Roland Garros μετράει συνολικά 20 διπλά λάθη και μόλις 7 άσους, με την Σάκκαρη να έχει αντίστοιχα 12 διπλά λάθη, αλλά και 17 άσους!

Ένα ακόμη στοιχείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι και τα αβίαστα λάθη, με τις δύο παίκτριες να συμβαδίζουν στο Παρίσι, με την Σάκκαρη να μετράει 100 αβίαστα σε 3 ματς και την Κένιν 95!

Σίγουρα η Αμερικανίδα είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος μέχρι τώρα στο τουρνουά για την Ελληνίδα τενίστρια, αλλά από την άλλη η φετινή Κένιν δεν τρομάζει και ιδιαίτερα την Σάκκαρη, που και την έχει κερδίσει φέτος, αλλά και δείχνει να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια και αποφασιστικότητα στο κορτ.

Γεγονός είναι πάντως ότι η Σάκκαρη από τον Ιανουάριο του 2020 σε 12 αναμετρήσεις με Αμερικανίδες τενίστριες μετράει 10 νίκες και μόλις 2 ήττες (Κόρι Γκοφ, Σερίνα Γουίλιαμς). Πιο αναλυτικά η Νο18 του κόσμου έχει κερδίσει από 2 φορές τις Μάντισον Κις, Κόρι Γκοφ και Αμάντα Ανισίμοβα και από μία τις Σοφία Κένιν, Σερίνα Γουίλιαμς, Μπερνάντα Πέρα και Τζέσικα Πεγκούλα.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ