ROLAND GARROS

Κένιν: Δεύτερος Grand Slam τελικός μέσα στη χρονιά

H Σοφία Κένιν στο Roland Garros
H Σοφία Κένιν στο Roland Garros AP IMAGES

Την παρουσία της για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά σε τελικό Grand Slam εξασφάλισε η Σοφία Κένιν και κόντρα στην Ίγκα Σβίατεκ θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Roland Garros.

Η Σοφία Κένιν είναι η δεύτερη φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν. Η πρόσφατη πρωταθλήτρια του Australian Open, ξεπέρασε το εμπόδιο της Πέτρα Κβίτοβα στο μεγάλο ντέρμπι του 2ου ημιτελικού και σφράγισε το παιχνίδι τίτλου με αντίπαλο την 19χρονη Ίγκα Σβίατεκ.

Το Νο4 του ταμπλό, μετά από μια κλειστή μάχη, επικράτησε 6-4, 7-5 της Κβίτοβα και θα αγωνιστεί στον δεύτερο Grand Slam τελικό μέσα στη σεζόν, ελπίζοντας να κάνει δύο τα Major τρόπαια στη συλλογή της.

Ήταν η 16η νίκη της σε 17 αγώνες στα τρία Major της φετινής σεζόν, με την Κένιν να φαντάζει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Παρίσι, απέναντι στην πρωτάρα, σε τελικό Grand Slam, Ίγκα Σβίατεκ.

Η 22χρονη Αμερικανίδα, Νο6 στον κόσμο, ξεκίνησε πολύ δυνατά στο 2ο ημιτελικό και με δύο συνεχόμενα breaks, πήρε προβάδισμα 4-1. Το μόνο που κατάφερε η Κβίτοβα ήταν να πάρει πίσω το ένα break, με την Κένιν να σερβίρει επιτυχημένα για το προβάδισμα στο σκορ, μετά από 39 λεπτά αγώνα.

Στο 2ο σετ, η Κένιν πήρε ξανά προβάδισμα με break στο 5ο game (3-2), όμως δεν μπόρεσε να σερβίρει στο 5-4 για τη νίκη, παρουσιάζοντας νευρικότητα και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Παρ'όλαυτά, η Αμερικανίδα πέτυχε και νέο break στο προβληματικό, σήμερα, σερβίς της Κβίτοβα και τη δεύτερη φορά σέρβιρε επιτυχημένα, κλείνοντας θέση στον μεγάλο τελικό.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ