ΤΕΝΙΣ

Και το Indian Wells ο Τζόκοβιτς!

Novak Djokovic of Serbia celebrates defeating Rafael Nadal of Spain to win the men's final of the Indian Wells ATP tennis tournament in Indian Wells, California March 20, 2011. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS) REUTERS

Κυριολεκτικά ασταμάτητος είναι ο Νόβακ Τζόβοκιτς, ο οποίος μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε και του Ράφα Ναδάλ με 2-1 σετ 6-4, 3-6, 2-6 στον μεγάλο τελικό και συνέχισε την ξέφρενη φετινή του πορεία, κατακτώντας και το τουρνουά Indian Wells στην Καλιφόρνια.

Ο Σέρβος τενίστας νούμερο δυο πλέον στον κόσμο, βρέθηκε με 1-0 πίσω στα σετ, αλλά μετά από μια αντεπίθεση διαρκείας, έριξε στο καναβάτσο τον μεγάλο του αντίπαλο και νούμερο ένα της κατάταξης, Ράφα Ναδάλ, φτάνοντας με θριαμβευτικό τρόπο στην κατάκτηση του πρώτου masters της χρονιάς.

Ειδικά στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Νόλε ήταν απολαυστικός. Ξεκίνησε με brake, στρίμωξε τον Ισπανό και με ορισμένους winner υψηλής τεχνικής, έφτασε εύκολα στο τρίτο φετινό του τρόπαιο και την 18η συνεχόμενη νίκη του μέσα στο 2011.

Ο 24χρονος τενίστας, μπλόκαρε την τακτική του Ναδάλ, του γκρέμισε την ψυχολογία με εξαιρετικούς πόντους και τον οδήγησε σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Από το τέταρτο κιόλας game του τρίτου σετ, φάνηκε που θα κάτσει τελικά η μπίλια. Ο Ναδάλ έδειχνε ανήμπορος, ο Τζόκοβιτς έκανε πάρτι και η γνώριμη πλέον εικόνα με τον Σέρβο να πανηγυρίζει με μια κούπα στα χέρια, ήταν η φυσιολογική κατάληξη του Indian Wells.

Το ερώτημα τώρα που γεννάται, είναι που θα σταματήσει ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δείχνει έτοιμος και διψασμένος να σαρωσει τα πάντα σε μια χρονιά, που έχει ακόμα μπροστά της τρία grand slams και πολλά ακόμα σημαντικά τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ