ATP FINALS

Ιβανίσεβιτς: "Ο Τζόκοβιτς εξαφανίστηκε για δύο ημέρες μετά την ήττα από τον Σίνερ, στον τελικό όλα ήταν διαφορετικά"

Novak Djokovic's coach Goran Ivanisevic watches as Serbia's Novak Djokovic plays Miomir Kecmanovic of Serbia during their quarter final tennis match of the Serbia Open tennis tournament in Belgrade, Serbia, Thursday, April 21, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Novak Djokovic's coach Goran Ivanisevic watches as Serbia's Novak Djokovic plays Miomir Kecmanovic of Serbia during their quarter final tennis match of the Serbia Open tennis tournament in Belgrade, Serbia, Thursday, April 21, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic) 2022 DARKO VOJINOVIC / AP PHOTO

Ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς αποθέωσε για μία ακόμα φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποκάλυψε ότι μετά την ήττα από τον Σίνερ στη φάση των ομίλων έκανε δύο μέρες να τον δουν.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα στο box του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κόουτς του θρυλικού Σέρβου μίλησε και αυτός στους δημοσιογράφους μετά την κατάκτηση του ATP Finals.

"Πρέπει να ευχαριστήσω τον Γιάνικ που μας έδωσε μια μικρή βοήθεια για να βρεθούμε στα ημιτελικά. Ο Νόβακ ήξερε πως αν έμπαινε στα ημιτελικά θα κέρδιζε το τουρνουά, σε εκείνο το σημείο άλλαξε όλη τη νοοτροπία του.

Ένας άλλος Τζόκοβιτς μπήκε στο κορτ, ξεκινώντας από το Σάββατο. Όταν έφτασε ο πραγματικός Τζόκοβιτς στο κορτ, τότε κανείς δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει" ανέφερε αρχικά.

Για την αλλαγή της εικόνας του Τζόκοβιτς από τη φάση των ομίλων, στα ματς με τους Αλκαράθ και Σίνερ είπε: "Μπορούσα να το δω στα μάτια του, στη συγκέντρωσή του μόλις έφτανε στα αποδυτήρια και όταν έμπαινε στο προπονητικό γήπεδο. Από το ζέσταμα ακόμα, όλα ήταν διαφορετικά.

Όλα ήταν θετικά με τον Αλκαράθ από την αρχή, τον έβλεπες να σφίγγει τη γροθιά του από τον πρώτο πόντο. Μετά με τον Σίνερ ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Νόβακ 2 φορές σε μια εβδομάδα και τακτικά το προσέγγισε πολύ διαφορετικά από τον αγώνα της Τρίτης.

Ο Γιάνικ ένιωσε λίγη πίεση, ήταν ένας μεγάλος τελικός και αν δώσεις λίγο χώρο στον Νόβακ δεν είναι καθόλου καλό, λίγο-λίγο σε εξαντλεί. Είναι όπως όταν αντιμετωπίζεις τραυματισμό και ξέρεις ότι ο αντίπαλος θα σε κατατροπώσει σε μερικά δευτερόλεπτα".

Σε ερώτηση για το εάν θυμώνει καμία φορά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε μια ωραία ιστορία: "Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, ποιος είμαι εγώ για να θυμώσω μαζί του; Μπορεί μόνο να εκνευριστώ όταν μας φωνάζει χωρίς λόγο. Όταν χάνει έναν αγώνα, πάντα προσπαθεί το καλύτερό του μέχρι το τέλος, αλλά δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσεις μαζί του όταν χάνει έναν αγώνα.

Για παράδειγμα, την Τρίτη το βράδυ τελείωσε αργά ο αγώνας και την Τετάρτη δεν τον είδαμε καθόλου. Μέχρι την Πέμπτη δεν γνωρίζαμε τι έκανε. Όπως και κάθε άνθρωπος, ο Νόβακ δίνει τις μάχες με τον εαυτό του, αλλά επίσης γνωρίζει πότε να μένει ήρεμος. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να βρίσκει κίνητρο, γιατί έχει κερδίσει ήδη τα πάντα και είχε ήδη εξασφαλίσει και το Νο.1., αλλά πάντα καταφέρνει να βρίσκει στο τέλος.

Ήταν μια τρομερή χρονιά, δεν μπορώ να θυμώνω μαζί του. Αλλά δεν είναι και εύκολη η ζωή του Νο.1, πάντα θέλει περισσότερα, πάντα θέλει κάτι καλύτερο."

TAGS ATP FINALS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ