ΤΕΝΙΣ

Η WTA σταματάει τα τουρνουά σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ μέχρι να βρεθεί η Πενγκ Σουάι

Η WTA σταματάει τα τουρνουά σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ μέχρι να βρεθεί η Πενγκ Σουάι
2021 AP PHOTO/ANDY WONG, FILE

Τέλος τα γυναικεία τουρνουά τένις στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ, μέχρι νεωτέρας, μέχρι να βρεθεί η Πενγκ Σουάι, μέχρι να υπάρχει ασφάλεια για τις αθλήτριες στους αγώνες τους στην χώρα.

Ο Στιβ Σάιμον είχε προειδοποιήσει, όμως ουδείς τον πίστεψε. Και το βράδυ της Τετάρτης (1/12) ο CEO της WTA ενημέρωσε, με δήλωσή του πως σταματάει κάθε τουρνουά στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ, τόσο για να πιέσει ώστε η Πενγκ Σουάι να εμφανιστεί, όσο κι επειδή φοβάται ότι σε ενδεχόμενη επίσκεψη αθλητριών του τένις μπορούν να προκύψουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

"Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι για την επιχείρησή μας με την Κίνα. Είναι κρίμα γιατί έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα εκεί και η χώρα βγάζει νέες ταλαντούχες αθλήτριες. Όμως, υπάρχουν πάρα πολλές φορές στον κόσμο μας όπου αφήνουμε τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τα χρήματα να υπαγορεύουν τι είναι σωστό και τι λάθος" είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο CEO της WTA και σήμερα εξήγησε πως: "Έχοντας την υποστήριξη του Board of Directors, ανακοινώνει την άμεση αναστολή όλων των τουρνουά στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Δεν μπορώ να ζητήσω από τις αθλήτριές μας να αγωνιστούν εκεί όταν δεν επιτρέπεται στην Πενγκ Σουάι να επικοινωνήσει ελεύθερα, όταν πιέζεται για να ανασκευάσει τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης. Επίσης, είμαι πολύ ανήσυχος για το ρίσκο των αθλητριών και κάθε μέλους που θα ταξίδευε στην Κίνα στη διάρκεια του 2022".

Η Πενγκ Σουάι είναι μια Κινέζα τενίστρια, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν αμέσως μετά από καταγγελία εναντίον του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης της χώρας, Γκαολί Ζανγκ. Η Σουάι είχε πει ότι ο Ζανγκ την ανάγκασε να συνευρεθεί μαζί του και από τις 2 Νοεμβρίου κι έπειτα αγνοείται, με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης να αποφεύγουν να σχολιάσουν το ζήτημα και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, να λέγεται πως είχε επαφή μαζί της μέσω βιντεοκλήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ