CANADIAN OPEN

Σάκκαρη: Ξεπέρασε το δύσκολο τεστ της Στέφενς επικρατώντας 2-1 σετ

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά επικράτησε 2-1 σετ της Στέφενς και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Τορόντο περνώντας στον τρίτο γύρο του Canandian Open.

Η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να περάσει το πρώτο δύσκολο τεστ στο 1000άρι τουρνουά του National Bank Open επικρατώντας με 6-2, 4-6, 6-2 της Αμερικανίδας και Νο59 του κόσμου Σλόαν Στέφενς μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά, σημειώνοντας παράλληλα την πρώτη νίκη καριέρας στο Τορόντο.

Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο 1ο set στηριζόμενη στο εξαιρετικό service της έχοντας μάλιστα το απόλυτο στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service (12/12), ωστόσο στο 2ο η συνέπεια χάθηκε, τα πολύ καλά ποσοστά υποχώρησαν παρά το γεγονός ότι πήγε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή μετατρέποντας το 1-5, 4-5.

Από τα μέσα του 3ου set κυριάρχησε και κατακτώντας τα τελευταία τέσσερα games του αγώνα κατάφερε να φτάσει στη νίκη και στην πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Ένα σχεδόν τέλειο set

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τη Σάκκαρη. Μέσα σε 19 λεπτά είχε πάρει προβάδισμα με 4-1, έχοντας βρει break στο 4ο game (3-1), αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι έβγαζε ενέργεια στο court, υπομονή, απέναντι στη…βιαστική Στέφενς που γέμιζε τα ράλι με αρκετά λάθη.

Ωστόσο, το μεγάλο “όπλο” της Ελληνίδας τενίστριας ήταν το service, καθώς πέρασε 63% πρώτα service, κερδίζοντας μάλιστα και τους 12 πόντους που διεκδίκησε (12/12), ενώ έχασε συνολικά μόλις τρεις όλους από το 2ο service το οποίο και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα (4/7).

Αντίθετα η Αμερικανίδα μπορεί να πέρασε περισσότερα πρώτα service (77%), όμως το μόλις 52% των κερδισμένων πόντων δεν τη βοήθησε για να διεκδικήσει πολλά πράγματα στο 1ο set, το οποίο έκλεισε με ένα ακόμη break της Σάκκαρη.

Προσπάθησε για την ανατροπή, αλλά το service κόστισε

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά, με τη Στέφενς να φτάνει σ’ ένα εμφατικό break (love game), ενώ στη συνέχεια κατάφερε να σβήσει αρχικά τριπλό break-point (0/40) και στη συνέχεια ένα ακόμα πρώτου φτάσει στο 2-0 μετά από ένα μακράς σε διάρκεια game.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0/30 για να φτάσει στο πρώτο της hold στο 2ο set μειώνοντας σε 2-1, ενώ αμέσως μετά έφτασε σ’ ένα ακόμα break-point, αλλά και πάλι η Αμερικανίδα με ένα εκπληκτικό backhand στην ευθεία κι ένα αβίαστο της Ελληνίδας τενίστριας διατήρησε το προβάδισμα των δύο games (3-1).

Το άσχημο για την Νο4 του κόσμου όμως ήταν ότι είχε χάσει τη συνέπεια που έδειχνε στο service της στο 1ο set. Αν και προηγήθηκε στο 5ο game με 40/15, με ένα μπαράζ λαθών (ανάμεσα τους κι ένα διπλό λάθος), έφεραν τη Στέφενς σε break-point το οποίο και εκμεταλλεύτηκε με νέο λάθος της Σάκκαρη κάνοντας το 4-1 κι έχοντας τις μπάλες στα χέρια για το 5-1.

Αυτό ήταν και το πρώτο ουσιαστικά εύκολο service-game της Στέφενς η οποία εξαργύρωσε και το 2ο break απέχοντας ένα game μακριά από την ισοφάριση.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά της Σάκκαρη για το πρώτο εύκολο hold στο set μειώνοντας σε 5-2, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει και στο πρώτο της break και μάλιστα αυτή τη φορά στην πρώτη της ευκαιρία παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο χαμένα service της (5-3).

Το σερί της Σάκκαρη συνεχίστηκε και στο επόμενο game με την Ελληνίδα τενίστρια να μειώνει στο ένα game (5-4) έχοντας κατακτήσει τρία στη σειρά, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στο set με την Στέφενς έστω και δύσκολα και μετά από ένα χαμένο set-point να φτάνει στο 6-4 και στο 1-1.

Ιδανικός επίλογος

Στο decider η Σάκκαρη δείχνει να αισθάνεται πιο άνετα στο service της, αποφεύγει τα λάθη φτάνοντας σε δύο σχετικά εύκολα hold, αλλά και τους συνολικά 8 άσους με το ποσοστό της στα περασμένα πρώτα service να βρίσκεται και πάλι στο 60+%.

Το ίδιο όμως συνέβαινε και στην αντίθετη πλευρά του court με τη Στέφενς να κερδίζει τα δύο πρώτα service-games ακολουθώντας τη Σάκκαρη στο σκορ (2-2), ενώ στο 5ο game απείλησε “γεμίζοντας” το service της Ελληνίδας τενίστρια, η οποία χρειάστηκε τον 9ο άσο της στο παιχνίδι για να φτάσει στο 3-2.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS CANADIAN OPEN WTA ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ