ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Η Μίνα Γκάγκα απαντάει με αριθμούς στον Στέφανο Τσιτσιπά: "Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2.500 θανάτους κάτω των 29 ετών"

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον αγώνα του με τον Κολσράιμπερ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο | 25 Ιουλίου 2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον αγώνα του με τον Κολσράιμπερ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο | 25 Ιουλίου 2021 SPORTSIMAGES.GR

Η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Σωτηρία και μέλος της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, Μίνα Γκάγκα, απάντησε με αριθμούς στον Στέφανο Τσιτσιπά που δεν θεωρεί ότι πρέπει στην ηλικία του να εμβολιαστεί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον νικηφόρο αγώνα του με τον Κόρντα για το Cincinnati Open, ρωτήθηκε για το θέμα του εμβολιασμού και ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ο 23χρονος είπε πως δεν είναι αρνητής, αλλά δεν θεωρεί πως είναι υποχρεωτικό να το κάνει στην ηλικία του, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν και κατά πόσο είναι ασφαλές λόγω των πιθανών παρενεργειών.

Η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Σωτηρία και μέλος της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, Μίνα Γκάγκα, απάντησε με αριθμούς στον Έλληνα πρωταθλητή του τένις, αποδεικνύοντάς του με γεγονότα πως κανείς δεν είναι άτρωτος: "Μόνο στο «Σωτηρία», τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών.

Είχαν βαριά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο!

Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι; Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τέννις, εκεί μας κάνεις περήφανους".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ