WTA

Η Κόνταβεϊτ το σήκωσε στο Κλουζ και προκρίθηκε στο WTA Finals

Η Ανέτ Κόνταβεϊτ στο Roland Garros
Η Ανέτ Κόνταβεϊτ στο Roland Garros © 2021 THIBAULT CAMUS / AP IMAGES

Η Ανέτ Κόνταβεϊτ κέρδισε τη Σιμόνα Χάλεπ στον μεγάλο τελικό της Κλουζ-Ναπόκα και πέραν του 4ου τίτλου της μέσα στο 2021, πανηγύρισε και την παρθενική πρόκρισή της στα WTA Finals!

Η φοβερή Εσθονή ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την πολύ δύσκολη δοκιμασία της και έθεσε εκτός τελικών την Ονς Ζαμπέρ, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο για τη Γουαδαλαχάρα, μόνο αν κατακτούσε δυο συνεχόμενους τίτλους σε Μόσχα και Κλουζ-Ναπόκα.

Αν και στις 19 Οκτωβρίου, οι πιθανότητές της ήταν... ελάχιστες, στις 31 Οκτωβρίου, η 25χρονη έφερε σε πέρας τη δοκιμασία της και με 10 συνεχόμενες νίκες, χάνοντας μόλις ένα set, έγινε η 8η τενίστρια των φετινών WTA Finals.

Τελευταίο της θύμα, η Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα, μπορεί να αγωνίστηκε μπροστά στους συμπατριώτες της και να ήθελε όσο τίποτε άλλο να κατακτήσει τον τίτλο στο Transylvania Open, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει... πέντε games από την αντίπαλό της.

Τρομερή εμφάνιση από την Κόνταβεϊτ, που μέσα σε 71 λεπτά επιβλήθηκε της πρώην Νο1 του κόσμου με 6-2, 6-3 και έφτασε τις 26 νίκες της στο Tour, στις τελευταίες 29 εμφανίσεις της!

Ασύλληπτα ρεκόρ από την 25χρονη, που από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, σε διάστημα δυο μηνών δηλαδή, κατέκτησε τέσσερις τίτλους: Σε Κλίβελαντ, Οστράβα, Μόσχα και Κλουζ-Ναπόκα.

Με αυτόν τον τρόπο, η αθλήτρια του Ντμίτρι Τουρσούνοφ, εξασφάλισε και νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα ανέβει στο Νο8 του κόσμου, στην παρθενική της είσοδο στο Top10!

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WTA WTA FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ