Η εκλεκτή παρέα του Φέντερερ

Στη Στοκχόλμη ο Ρότζερ Φέντερερ εξασφάλισε τον 64ο τίτλο στην καριέρα του, όσους είχε κατακτήσει και ο Πιτ Σάμπρας.
Μετά τον πρίγκιπα Ουίλιαμ της Μεγάλης Βρετανίας και η μελλοντική βασίλισσα της Σουηδίας, η πριγκίπισσα Βικτώρια υποκλίθηκε στον πρίγκιπα δίχως τίτλο, τον Ρότζερ Φέντερερ.
Στην πρώτη συμμετοχή του στο τουρνουά “If Stockholm Open” μετά από δέκα χρόνια, ο 29χρονος Ελβετός κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας 6-4, 6-3 του Γερμανού Φλόριαν Μάγερ.
Ο Νο2 παίκτης στον κόσμο έφτασε τους 64 τίτλους, όσους είχε κατακτήσει ο Πιτ Σάμπρας.
Ο επόμενος στόχος του Φέντερερ είναι ο Τζον Μάκενρο με 77. Τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του επαγγελματικού τένις (από το 1968) έχουν κερδίσει ο Τζίμι Κόνορς (109) και ο Ιβάν Λεντλ (94).
Ο Ελβετός έφτασε τις 52 νίκες φέτος και έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία και ο πρώτος μετά τον Σάμπρας που έχει πετύχει 50 νίκες εννέα συνεχόμενα χρόνια.