ATP

Η ATP επιτρέπει δοκιμαστικά το coaching σε αγώνες της

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον πατερα του, Απόστολο, ύστερα από την ήττα από τον Ράφα Ναδάλ για τα προημιτελικά του Australian Open 2021, Μελβούρνη | Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον πατερα του, Απόστολο, ύστερα από την ήττα από τον Ράφα Ναδάλ για τα προημιτελικά του Australian Open 2021, Μελβούρνη | Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 © 2021 HAMISH BLAIR/ASSOCIATED PRESS

Η ATP προχωρά σε μία ιστορική κίνηση, αφού θα επιτρέπει πιλοτικά το coaching στις διοργανώσεις της, στο δεύτερο μισό της σεζόν, υπό προϋποθέσεις.

Η ΑΤΡ το απόγευμα της Τρίτης (21/6) ανακοίνωσε πως από τις 11 Ιουλίου κι έπειτα, επιτρέπει το coaching στους αγώνες του Tour, σε δοκιμαστικό στάδιο.

Μετά από αρκετές πιέσεις αθλητών οι οποίοι θεωρούν πως είναι απόλυτα λογικό να μπορεί κάποιος προπονητής α συμβουλέψει και να δώσει οδηγίες σε παίκτη του, κατά τη διάρκεια αγώνα, η ΑΤΡ αποφάσισε να το δοκιμάσει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Μάλιστα, οι οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι προπονητές, για να μη… μπλέξουν με πρόστικα και ποινές, είναι ιδιαίτερα απλοί και κατατοπιστικοί.

Το coaching σε αγώνες της ΑΤΡ, θα επιτρέπεται από την εβδομάδα 11 – 17 Ιουλίου, στα 250άρια τουρνουά του Μπάσταντ (χώμα) και του Νιούπορτ (γρασίδι. Μάλιστα, το coaching θα επιτραπεί και στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open.

Πιο αναλυτικά, οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι προπονητές:

  • Να κάθονται στις θέσεις των προπονητών
  • Να μην διακόπτουν τον αγώνα και να μην ενοχλούν τον αντίπαλο κατά τη διάρκεια των πόντων
  • Θα μπορούν να κάνουν coaching μόνο όταν είναι στην ίδια πλευρά με τον παίκτη τους
  • Θα μπορούν να κάνουν νοήματα με τα χέρια, οποιαδήποτε στιγμή θέλουν
  • Δεν θα επιτρέπεται να μιλούν στους παίκτες όταν εκείνοι φεύγουν για οποιοδήποτε λόγο από το court (π.χ. toilet break)

*Αν δεν τηρηθεί κάτι από τα παραπάνω, μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα από την ΑΤΡ, αλλά και ποινές την ώρα του αγώνα.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ