ΤΕΝΙΣ

Γρήγορη έξοδος για Σαφίνα

Η πρώην Νο1 παίκτρια στον κόσμο αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Δεν συνάντησαν προβλήματα η Κλάιστερς, η Ντεμέντιεβα, η Σκιαβόνε και η αγαπημένη του κοινού, η Ουντάν.

Από τα ψηλά στα χαμηλά! Το 2009 η Ντινάρα Σαφίνα κατέφτασε στο US Open ως το Νο1 του ταμπλό. Έχασε στον τρίτο γύρο και έκτοτε ξεκίνησαν τα προβλήματα για την πρώην Νο1 παίκτρια στον κόσμο.

Αλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών την έριξαν στο Νο50. Ήθελε, όπως είχε δηλώσει, να κάνει μια καινούργια αρχή στη Νέα Υόρκη. Γνώρισε την ήττα από μία ακόμα παίκτρια που χαράμισε το ταλέντο της, τη Σλοβάκα Ντανιέλα Χαντούκοβα με 6-3, 6-4. Η ειρωνία είναι ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε νικήσει την ίδια παίκτρια στο Νιου Χέιβεν.

Αντίθετα η κάτοχος του τίτλου, η Κιμ Κλάιστερς που διεκδικεί μία τρίτη συμμετοχή σε τελικό της Νέας Υόρκης επιβλήθηκε 6-0, 7-5 της Ουγγαρέζας Γκρέτα Αρν. Μόλις 18 λεπτά διήρκεσε το πρώτο σετ, στο επόμενο όμως η Βελγίδα… χάζευε τον ουρανό και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0. Πήρε τους 12 επόμενους πόντους και φτάσαμε στην αρχή του τέλους για την Αρν.

Έκπληξη θα προκάλεσε στην Κλάιστερς το όνομα της επόμενης αντιπάλου της. Η Αυστραλή Σάλι Πιρς ξεκίνησε από τα προκριματικά και σημείωσε νίκη-βόμβα επί της Καναδής Αλεξάντρα Βόζνιακ με 6-0, 6-1. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι φέτος οι Αμερικάνοι δεν θα μπερδεύουν τη Βόζνιακ με την Κάρολαϊν Βοζνιάκι.

Η κάτοχος του Ρολάν Γκαρός πήρε την τέταρτη νίκη της μετά τον θρίαμβο της στο Παρίσι, επικρατώντας 6-1, 6-0 της Γιαπωνέζας Αγιούμι Μορίτα.

Η καλύτερη παίκτρια χωρίς Grand Slam τίτλο, η Έλενα Ντεμέντιεβα ξεκίνησε την προσπάθεια της στο τουρνουά της υιοθετημένης πατρίδας της με νίκη 6-1, 6-2 επί της Λευκορωσίας Όλγα Γκοβόρτσοβα.

Τέλος, η Αμερικανογαλλίδα Μέλανι Ουντάν που από το πουθενά έφτασε πέρυσι στα προημιτελικά, πήρε την πρόκριση στο δεύτερο γύρο επικρατώντας 6-3, 6-0 της Ουκρανής Όλγας Σάβτσουκ στο κεντρικό γήπεδο “Άρθουρ Ας”. Μεγαλεία για την 18χρονη που δεν έχει καταφέρει τίποτα μετά τη θριαμβευτική της πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ