US OPEN

Γκοφ - Σαμπαλένκα 2-1: Η Αμερικανίδα έλαμψε στο Arthur Ashe και κατέκτησε το πρώτο Grand Slam

Η Κόκο Γκοφ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στη Σαμπαλένκα
Η Κόκο Γκοφ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στη Σαμπαλένκα @ 2023 CHARLES KRUPA / AP IMAGES

Η Κόκο Γκοφ πανηγύρισε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της, καθώς επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2) της Αρίνα Σαμπαλένκα στον τελικό του US Open.

Το άστρο της Κόκο Γκοφ έλαμψε στο Arthur Ashe. Η 19χρονη Αμερικανίδα νίκησε την Αρίνα Σαμπαλένκα 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2), κάνοντας ανατροπή και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας της.

Η κατάκτηση του US Open δεν ήταν το μοναδικό κέρδος, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα της ανέβηκε στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Αντίθετα η ηττημένη του μεγάλου τελικού παρέμεινε στο Νο.1, με την έκβαση του τελικού να μην την επηρεάζει στην κατάταξη.

Το ματς

Η Σαμπαλένκα μπήκε καλύτερα στο ματς, ξεκινώντας από το πρώτο κιόλας game με break, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της (2-0). Η Γκοφ έδειξε σφυγμό και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 2-2, πριν παραδοθεί απόλυτα στις ορέξεις της Λευκορωσίδας.

Η 25χρονη τενίστρια με εξαιρετικά service games, αλλά και δύο break στο σερβίς της Γκοφ, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-2 μετά από 40 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Αμερικανίδα γύρισε τον διακόπτη υπέρ της, αντιστρέφοντας τους ρόλους, καθώς εκείνη που έκανε τα λάθη ήταν η Σαμπαλένκα.

Η Γκοφ έδειξε τα δόντια της από το τέταρτο σετ, όταν έκανε break στο σερβίς της Σαμπαλένκα και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ. Οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το φινάλε με την 19χρονη Αμερικανίδα να επικρατεί με 6-3 με το σετ να διαρκεί 45 λεπτά.

Το τρίτο σετ κύλησε στο ίδιο μοτίβο με το δεύτερο με την Γκοφ να το συνεχίζει από εκεί που το άφησε. Η 19χρονη κυριαρχούσε στο court και ανάγκαζε τη Λευκορωσίδα σε αβίαστα λάθη. Με δύο break και δύο εξαιρετικά service games έκανε το 4-0. Η Σαμπαλένκα έδειξε σφυγμό και κράτησε το σερβίς της με 4-1.

Μετά το πέμπτο game η Σαμπαλένκα κράτησε ιατρικό time out και επέστρεψε πιο δυνατή. Κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Γκοφ, μειώνοντας σε 4-2. Η Λευκορωσίδα προσπάθησε να παίξει επιθετικά για να κάνει τη μεγαλή ανατροπή, όμως η Γκοφ έπαιξε με υπομονή δεν έκανε βεβιασμένα χτυπήματα και κατάφερε να νικήσει στο τέλος με 6-2.

Να σημειωθεί ότι η Κόκο Γκοφ θα βάλει στον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 2.760.372 ευρώ, ενώ η Σαμπαλένκα θα πάρει ακριβώς το μισό ποσό (1.380.186 ευρώ).

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ