INDIAN WELLS

Γκοφ - Σάκκαρη 1-2: Ούτε η βροχή τη σταματά, η Μαρία κέρδισε 2-1 σε έναν επικό ημιτελικό και πάει φουλ για τον τίτλο στο Indian Wells

Γκοφ - Σάκκαρη 1-2: Ούτε η βροχή τη σταματά, η Μαρία κέρδισε 2-1 σε έναν επικό ημιτελικό και πάει φουλ για τον τίτλο στο Indian Wells

Ούτε η βροχή μπόρεσε να σταματήσει τη Μαρία Σάκκαρη. Σε έναν ημιτελικό που διεκόπη δύο φορές (τη 2η σχεδόν δύο ώρες) λόγω βροχόπτωσης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε με 2-1 την Κόκο Γκοφ σε έναν επικό ημιτελικό και πάει τώρα για τον τίτλο στο Indian Wells.

Σπουδαία Μαρία Σάκκαρη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-1 σετ, 6-4, 6-7(5), 6-2 της Κόκο Γκοφ στον δραματικό ημιτελικό του Indian Wells και πάει φουλ για τον τίτλο. Σημειώνεται, ότι η 20χρονη Αμερικανίδα ήταν το φαβορί στη διοργάνωση, έχοντας επτά τίτλους καριέρας, μεταξύ των οποίων και ένα Grand Slam (US Open 2023).

Η Σάκκαρη ωστόσο, απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αυτή την περίοδο και ανέτρεψε τα προγνωστικά, κερδίζοντας το Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο ημιτελικός βέβαια, εξελίχθηκε σε... μαραθώνιος λόγω και του καιρού. Η βροχή έκανε τα δικά της παιχνίδια και το ματς διεκόπη δύο φορές. Την πρώτη για 25 λεπτά κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ και τη δεύτερη με το που ξεκίνησε το δεύτερο σετ.

Η Μαρία πάντως, δεν επηρεάστηκε από τα μπες-βγες στο κορτ κι έφτασε σε μία επική επικράτηση απέναντι σε μία από τις πιο ταλαντούχες τενίστριες στο παγκόσμιο τουρ. Αυτή μάλιστα, ήταν η πέμπτη νίκη της σε οκτώ αναμετρήσεις κόντρα στην Γκοφ, η οποία είχε κερδίσει τις δύο προηγούμενες σε Πεκίνο και Ουάσινγκτον.

Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι το 4-4, με τις δύο αθλήτριες να υπερασπίζονται το σερβίς τους. Στο 9ο game όμως η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της Γκοφ και αμέσως μετά έκανε το 6-4 για να προηγηθεί με 1-0 στα σετ. Με την ολοκλήρωση του σετ η Γκοφ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και της μετρήθηκε η πίεση.

Δραματικό το δεύτερο σετ

Το δεύτερο σετ διεκόπη πριν καλά καλά ξεκινήσει με τις δύο τενίστριες να αποσύρονται στα αποδυτήρια λόγω βροχής και τον περισσότερο κόσμο να αποχωρεί από το γήπεδο. Μετά από σχεδόν δύο ώρες επέστρεψαν στο κορτ για να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Η Σάκκαρη έδειξε ανεπηρέαστη από τη διακοπή και κάνοντας δύο breaks έφτασε να προηγείται με 5-2!

Σε εκείνο το σημείο η Γκοφ έβγαλε αντίδραση. Αρχικά πήρε πίσω το ένα break, μειώνοντας σε 5-3 και εν συνεχεία κράτησε το σερβίς της για το 5-4. Το 10ο game εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό δράμα. Η Σάκκαρη παρότι βρέθηκε κάτω με 15-40, έσβησε τα δύο break points της Γκοφ. Εν συνεχεία, η Μαρία έφτασε τρεις φορές σε match point, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει τον ημιτελικό και η Γκοφ ισοφάρισε σε 5-5, αξιοποιώντας το τρίτο της break point στο συγκεκριμένο game.

Με την ψυχολογία της αναπτερωμένη, η 20χρονη Αμερικανίδα πήρε και 4ο game στη σειρά και προηγήθηκε με 6-5, αλλά η Σάκκαρη βρήκε το σθένος και απάντησε για το 6-6, στέλνοντας το σετ στο tiebreak. Εκεί η Γκοφ προηγήθηκε με 6-2, δείχνοντας ότι έχει πλέον καθαρά το πάνω χέρι στο ματς. Η Σάκκαρη το πάλεψε για να επιστρέψει, έσβησε τρία set points, μείωσε σε 6-5, αλλά δεν απέφυγε την ισοφάριση (7-5).

Τρομερές αντοχές η Μαρία

Με φόρα από την ανατροπή στο δεύτερο σετ η Γκοφ ξεκίνησε το τρίτο με break. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς πάει ολοκληρωτικά προς την πλευρά της Αμερικανίδας, κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει ξανά η Σάκκαρη. Με δύο απανωτά breaks και τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games προηγήθηκε με 4-1. Η Γκοφ άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις, η Σάκκαρη συνέχισε να πατά πιο γερά στο κορτ και τελικά έκλεισε το ματς, κερδίζοντας πανηγυρικά με 6-2 το τρίτο σετ, αφού έκανε και τρίτο break!

Επόμενη πρόκληση για τη Σάκκαρη, το No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Ιγκα Σβιόντεκ. Για τη Μαρία αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός της καριέρας της στο 1000αρι Masters του Indian Wells, μετά από εκείνον του 2022. Υπενθυμίζεται, ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει δύο τίτλους και την Κυριακή θα προσπαθήσει να τους κάνει τρεις. Πέρυσι πανηγύρισε στη Γουαδαλαχάρα το πρώτο 1000αρι τουρνουά της καριέρας της και τώρα δείχνει ικανή να προσθέσει στη συλλογή της ακόμη ένα μεγάλο τρόπαιο.

Στατιστικά

Γκοφ – Σάκκαρη

  • Ασοι: 3-1
  • Διπλά λάθη: 7-3
  • Κερδισμένοι πόντοι στο 1ο σερβίς: 40/56 (71%) - 55/84 (65%)
  • Κερδισμένοι πόντοι στο 2ο σερβίς: 16/37 (43% - 11/14 (79%)
  • Break points: 3/14 (21%) - 6/12 (50%)
TAGS INDIAN WELLS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ