ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Γκοφ - Σάκκαρη 0-2: Επιβλητική η Μαρία, με ορμή στα ημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2021 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Ούτε η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ αποτέλεσε εμπόδιο για την σαρωτική Μαρία Σάκκαρη, η οποία με το 2-0 στον προημιτελικό της Πέμπτης ήταν η πρώτη που έκλεισε θέση στην τετράδα στο 1000άρι τουρνουά της Ντόχα. Σαμπαλένκα ή Σβιάτεκ η επόμενη αντίπαλός της.

Το αψεγάδιαστο 3/3 της Μαρίας Σάκκαρη (Νο6) απέναντι σε Αμερικανίδες τενίστριες κατά τη διάρκεια του τουρνουά στην Ντόχα ολοκληρώθηκε με το άνετο 2-0 επί της Κόκο Γκοφ (Νο23).

Αφού προηγουμένως είχε αποκλείσει την Αν Λι και την Τζέσικα Πένγκουλα δίχως να χάσει σετ, η 26χρονη Ελληνίδα έπαιξε σε υψηλή ένταση απέναντι στην ταλαντούχα 17χρονη και παίρνοντας ό,τι ακριβώς της έδινε ο αγώνας επαλήθευσε την ανωτερότητά της στη σκληρή επιφάνεια του 2022 Qatar Total Open.

Όσο κι αν η Γκοφ πάλεψε κατά περίσταση, τον απαιτούμενο τρόπο δεν είχε ν' αντισταθεί στα καίρια χτυπήματα της Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πέτυχε με break σε καθένα από τα πρώτα games των δύο σετ που σέρβιρε η αντίπαλός της και όσο κυλούσε ο αγώνας τόσο άπλωνε εναλλάξ την τεχνική και τη δύναμή της στο κορτ.

Κλείνοντας με δεύτερο break το πρώτο σετ, έφτασε με άνεση στο 6-3 που της χάρισε αβαντάζ για τη συνέχεια, ενώ στο δεύτερο πήγε πολύ γρήγορα στο 4-0 και χωρίς ν' απειληθεί ουσιαστικά στο υπόλοιπο του αγώνα απέκλεισε την πιο άπειρη αντίπαλό της με 6-3.

Στον ημιτελικό η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε τη Λευκορωσίδα Σαμπαλένκα (Νο2) είτε την Πολωνή Σβιάτεκ (Νο8), που παίζουν μεταξύ τους το βράδυ.

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ