ΤΕΝΙΣ

Οσάκα: Για πρώτη φορά εκτός Top10 από το 2018

Η Ναόμι Οσάκα αποκλείστηκε στο US Open
Η Ναόμι Οσάκα αποκλείστηκε στο US Open AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Οι νέες λίστες κατάταξης της WTA, είχαν μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για πρώτη φορά εκτός Top10 η Οσάκα από το 2018.

Η Ναόμι Οσάκα, μια από τις κορυφαίες τενίστριες των τελευταίων ετών, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις 10 καλύτερες του κόσμου καθώς υποχώρησε στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τα τελευταία αρνητικά της αποτελέσματα και την απουσία της από σημαντικά τουρνουά.

Από το 2018, όταν κατέκτησε το παρθενικό Grand Slam τίτλο της στο US Open με νίκη επί της Σερίνα Γουίλιαμς, η Γιαπωνέζα βρίσκεται ανελλιπως στο Top10 της WTA και πρωταγωνιστεί στα μεγάλα ραντεβού.

Η Οσάκα ξεκίνησε από το Νο2 τη φετινή χρονιά ενώ στη Μελβούρνη πανηγύρισε τον 4ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της. Έκτοτε, όλα πήγαν στραβά για την 23χρονη που αντιμετώπισε και πολλά προσωπικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση και με τα τέσσερα Grand Slam, αποσύροντας τη συμμετοχή της από το Roland Garros και απουσιάζοντας από το Wimbledon.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πατρίδας της αποκλείστηκε στον 3ο γύρο από τη Βοντρούσοβα ενω στο US Open ηττήθηκε από την 18χρονη Λέιλα Φερνάντεζ στη φάση των "32".

Έτσι, φυσιολογικά ήρθε η έξοδός της από το Top10 της WTA και μένει να δούμε αν μέχρι τέλος του χρόνου καταφέρει να επιστρέψει...

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ