ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Φριτζ - Τσιτσιπάς 2-0: Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ AP PHOTO/DANIEL COLE

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Monte Carlo Masters σταμάτησε στα προημιτελικά, με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ να είναι εντυπωσιακός επικρατώντας 2-0 σετ του Έλληνα πρωταθλητή και να παίρνει δίκαια το εισιτήριο για τους "4" του τουρνουά.

O Τέιλορ Φριτζ χρειάστηκε μόλις 71 λεπτά, αλλά και να παραχωρήσει μόλις 6 games στον δις πρωταθλητή του Monte Carlo Masters, Στέφανο Τσιτσιπά, επικρατώντας με 6-2, 6-4 εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στα ημιτελικά του τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το αποτέλεσμα αυτό στερεί από τον Τσιτσιπά, Νο 3 στο ράνκινγκ, την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι ενώ ο Αμερικανός, Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη, θα κοντραριστεί με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε πολύ νωθρά, με τον Φριτζ να το εκμεταλλεύεται, να σπάει και τα δύο πρώτα σερβίς του αντιπάλου του και να προηγείται με το καλημέρα με 4-0 στα games, για να φτάσει σχεδόν άκοπα στην κατάκτηση του πρώτου σετ επικρατώντας με 6-2.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε βελτιωμένος (κυρίαρχος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ο αντίπαλός του στο πρώτο σετ), με το παιχνίδι να είναι κλειστό και τους δύο αθλητές να φτάνουν στο 3-3 προστατεύοντας έκαστος το σερβίς του.

Κάπου εκεί ήρθε το πρώτο break από τον Φριτζ, ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα με δικό του break για το 4-4, όμως ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος και με δεύτερο break point (τέταρτο συνολικά στο παιχνίδι) πήρε προβάδισμα.

Δεν ήταν μόνο αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό αφού στο δέκατο game ήταν κυρίαρχος και έφτασε πανάξια στην κατάκτηση και του δεύτερο σετ μέσα σε 39 λεπτά, που του έκλεισε θέση για τα ημιτελικά απέναντι στον Ρούμπλεφ.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ MONTE-CARLO MASTERS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ