WIMBLEDON

Φέντερερ: "Πρώτος στόχος η 2η εβδομάδα"

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια αγώνα του στο Roland Garros (5 Ιουνίου 2021)
Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια αγώνα του στο Roland Garros (5 Ιουνίου 2021) @ 2021 THIBAULT CAMUS/AP IMAGES

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετράει αντίστροφα για τη συμμετοχή του στο Wimbledon που είναι το αγαπημένο του τουρνουά, με τον Ελβετό να τονίζει πως στόχος του είναι να φτάσει μέχρι την 2η εβδομάδα ώστε να έχει έχει δυναμώσει μετά τον τραυματισμό του.

Για 22η φορά στην καριέρα του, ο Ρότζερ Φέντερερ θα αγωνιστεί στο αγαπημένο του τουρνουά. Ο 39χρονος Ελβετός, έχει κατακτήσει 8 τίτλους στο Wimbledon Championships σε 12 τελικούς που έχει συμμετάσχει στο Λονδρέζικο Grand Slam και είναι μακράν ο πιο επιτυχημένος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, στο γρασίδι.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων που προσπαθεί να επιστρέψει στο κορυφαίο του επίπεδο μετά από 1,5 χρόνο εκτός δράσης λόγω του προβλήματος στο γόνατο, δεν ξέρει πως θα συμπεριφερθεί στο Βρετανικό Όπεν, κρατώντας μικρό καλάθι για τις προοπτικές του στη διοργάνωση.

Στην επιστροφή του στο αγαπημένο του χορτάρι, ο Ρότζερ Φέντερερ υπέστη την ήττα στο 2ο γύρο του Χάλε από τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και μάλιστα ενώ είχε προηγηθεί στο σκορ (4-6, 6-3, 6-2).

Λίγες ημέρες μετά και αρκετές προπονήσεις περισσότερες, ο μαέστρος νιώθει πιο σίγουρος και αποφασισμένος να αντιστρέψει το κλίμα.

"Το καλό είναι ότι ξέρω πως δεν πρόκειται να συμβεί το ίδιο εδώ γιατί είμαι έτοιμος και ενθουσιασμένος. Ξέρω ότι μπορώ να τα πάω πολύ καλύτερα. Πρέπει να κρατήσω μόνο τα θετικά από τις τελευταίες εβδομάδες.

Ξέρω ότι αν καταφέρω να φτάσω στη 2η εβδομάδα που είναι και ο πρώτος μου στόχος, θα δυναμώνω ολοένα και περισσότερο και όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω ότι είναι αρκετά πιθανό να συμβεί αυτό.

Ήρθα εδώ πιο δυνατός πνευματικά από το τελευταίο σετ στο Χάλε που δεν ήταν το επίπεδο που επιθυμούσα" είπε ο Βασιλιάς στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Wimbledon το Σάββατο.

Ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει την Τρίτη στον 1ο γύρο του Championships τον Αντριάν Μαναρινό που είναι ένας ιδιαίτερα ποιοτικός τενίστας στο χορτάρι καθώς και αριστερόχειρας.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ