ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: Ο Ελβετός ήταν μάγος και στο "αντίο" του, ανεπανάληπτες στιγμές στην O2 Arena

Ο Ρότζερ Φέντερερ
Ο Ρότζερ Φέντερερ © 2022 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Ο Ρότζερ Φέντερερ είπε αντίο στη δράση μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Laver Cup με τις στιγμές να είναι ανεπανάληπτες, τον ίδιο να δακρύζει και τον κόσμο να μην σταματά να τον χειροκροτά.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είπε αντίο στη δράση τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Laver Cup και στο διπλό με συμπαίκτη του τον Ράφα Ναδάλ με τους δύο τενίστες να γνωρίζουν την ήττα από τους Σοκ/Τιαφό στο σούπερ τάι μπρέικ (6-4, 6-7, 9-11) αλλά αυτό μικρή σημασία είχε.

Καθώς οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ανεπανάληπτες με τον Ελβετό να δακρύζει και τον κόσμο να μην σταματά να τον χειροκροτά για πάνω από πέντε λεπτά όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο O2 Arena βέβαια είχε δείξει από νωρίς τις προθέσεις του καθώς ακόμα και στη θέα του Ελβετού φώναζε το όνομα του και τον χειροκροτούσε.

Και στη διάρκεια του αγώνα ο Ελβετός τενίστας έδειξε πως το έχει ακόμα και έβγαλε μερικά εντυπωσιακά χτυπήματα, είτε από τη γραμμή του σερβίς, είτε στη ροή του αγώνα.

Οι Φέντερερ/Ναδάλ πήραν το πρώτο σετ με 6-4 γκέιμ αλλά στη συνέχεια οι Τιαφό/Σοκ ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν το δεύτερο σετ με 7-6.

Φτάσαμε έτσι στο σούπερ τάι μπρέϊκ όπου οι οι Τιαφό/Σοκ κατάφεραν να φτάσουν στο 11-9 και να κερδίσουν σε ένα ματς όπου το σκορ δεν είχε καμία σημασία.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές, με τον Φέντερερ να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και γνωρίζει μία απίστευτη αποθέωση από συμπαίκτες, αντιπάλους, αλλά και τον κόσμο.

Με δάκρυα στα μάτια παρακολουθούσε τον Φέντερερ και ο φίλος του, Ράφα Ναδάλ.

Επίσης, ιδιαίτερα συγκινητική εικόνα ήταν κι η αγκαλιά στη σύζυγό του, Μίρκα.

Ο Φέντερερ έχει κατακτήσει συνολικά 20 τουρνουά grand slams. Κέρδισε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros, ενώ συνολικά κατέκτησε 103 τίτλους, όντας δεύτερος στη σχετική λίστα στην Open Era.

Έμεινε συνολικά 310 εβδομάδες στην κορυφή του παγκόσμιου ράνκινγκ ενώ συνολικά έδωσε 1.526 ματς και πανηγύρισε 1.251 νίκες.

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ LAVER CUP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ