Φέντερερ, Ναδάλ & Τζόκοβιτς μαζί

Και ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και ο Στάνισλας Βαβρίνκα μίλησαν σε βραδιά αφιερωμένη στη μοναδική αήττητη παίκτρια στο τένις, την Έστερ Φερχέερ (video).
Τα ρεκόρ της δεν έχουν ούτε ο Ρότζερ Φέντερερ, ούτε ο Ράφα Ναδάλ, ούτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η Έστερ Φερχέερ, η σπουδαιότερη παίκτρια τένις με αμαξίδιο, αποχώρησε από την ενεργό δράση φέτος.
Σε μια βραδιά μόνο για εκείνη οι Ολλανδοί που τη λατρεύουν, ετοίμασαν ένα video-αφιέρωμα στην καριέρα της. Εκτός από τους τρεις παραπάνω ζεστά μίλησαν για εκείνη τόσο ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, όσο και ο Στάνισλας Βαβρίνκα.
Η 32χρονη έχει κατακτήσει 42 Grand Slams, είναι αήττητη στους 21 τελικούς στο μονό, έχει επτά χρυσά Παραολυμπιακά μετάλλια. Το εντυπωσιακότερο στατιστικό είναι πως είναι αήττητη από τον Ιανουάριο του 2003! Το αήττητο σερί της είναι 470 αγώνες!
Σε ηλικία έξι ετών κατέρρευσε στο κολυμβητήριο. Οι εξετάσεις έδειξαν πως είχε υγρό στον εγκέφαλο, ενώ υπέστη και εγκεφαλική αιμορραγία. Της τοποθέτησαν βαλβίδα στον εγκέφαλο, όμως λίγους μήνες μετά παραπονέθηκε για πόνους στο ισχίο και έπαθε εγκεφαλικό. Διαγνώστηκε πως έπασχε από μυελοπάθεια στο νωτιαίο μυελό. Υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την παράλυση στα κάτω άκρα.
Δραστηριοποιήθηκε στον αθλητισμό, στο βόλεϊ, στο μπάσκετ και στο τένις με αμαξίδιο. Το 1997 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με την εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο της Ολλανδίας.