ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: Δεν θα πάρει μέρος στο απλό στο Laver Cup, θέλει να πει αντίο παίζοντας δίπλα στον Ναδάλ

Φέντερερ: Δεν θα πάρει μέρος στο απλό στο Laver Cup, θέλει να πει αντίο παίζοντας δίπλα στον Ναδάλ
@2020 LEE JIN-MAN/AP IMAGES

Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε γνωστό πως δεν θα συμμετάσχει σε κάποιο ματς στο απλό στο πλαίσιο του Laver Cup, με τον ίδιο να προπονείται με στόχο να παίξει την Παρασκευή στο διπλό, έχοντας δίπλα του τον Ναδάλ στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

Ο κόσμος του τένις μετράει αντίστροφα για να αποχαιρετήσει έναν από τους θρύλους του αθλήματος, τον Ρότζερ Φέντερερ, και την ίδια στιγμή ο Ελβετός τενίστας κάνει ό,τι μπορεί ώστε το κύκνειο άσμα του να είναι όσο το δυνατόν πιο μελωδικό, μία εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τα κορτ.

Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του Laver Cup όπου θα συμμετάσχει μαζί με άλλα ονόματα του αθλήματος (μεταξύ των οποίων ο Στέφανος Τσιτσιπάς), με τον κάτοχο 20 Grand Slams τίτλων να υποστηρίζει ότι επιθυμία του είναι να αποχαιρετήσει το άθλημα αγωνιζόμενος σε "αξιοπρεπές επίπεδο".

Όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης, δεν αναμένεται να παίξει σε singles αγώνα στο Laver Cup αλλά θα ήθελε πολύ να αγωνιστεί στο τελευταίο του παιχνίδι, έχοντας συμπαίκτη τον βασικό του ανταγωνιστή όλα αυτά τα χρόνια, Ράφαελ Ναδάλ. Πιθανότατα αυτό το μοναδικό διπλό, να γίνει την Παρασκευή όπου ο 41χρονος Ελβετός θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε επίσημο ματς.

"Είμαι έκπληκτος με το πόσο καλά προπονούμαι εδώ. Όμως, ήταν ήδη αποφασισμένο ότι θα παίξω μόνο σε διπλό, πιθανότατα το βράδυ της Παρασκευής. Ίσως μπορώ να παίξω συμπαίκτης με τον Ράφα κάτι που θα ήταν ένα όνειρο" είπε χαρακτηριστικά ο "Βασιλιάς".

Ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στο τελευταίο του παιχνίδι που ήταν τον Ιούνιο του 2021, στην ήττα από τον Χούμπερτ Χουρκάτς για τα προημιτελικά του Wimbledon με 6-3, 7-6(4), 6-0.

"Το τελευταίο σετ κόντρα στον Χουρκάτς, ήταν από τις χειρότερες ώρες στην καριέρα μου. Διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί τίποτα πια. Όλα είχαν τελειώσει. Η απογοήτευση ήταν πoλύ μεγάλη. Δεν ήξερα πως θα μπορούσα να ξεπεράσω το πρόβλημα στο γόνατο", είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με το τετρασέλιδο γράμμα με το οποίο ανακοίνωσε την οριστική του απόσυρση από τα courts, είπε: "Ο Τόνι (ατζέντης του Φέντερερ) είχε τρελαθεί επειδή μου έπαιρνε πολύ χρόνο. Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε, είμαι καλύτερα.

Το να γράψω αυτό το γράμμα, μου πήρε πολύ ενέργεια. Ήταν πολύ συγκινητικό, ειδικά για τους γονείς μου και τη Μίρκα. Πλέον, μπορώ να μιλήσω εύκολα για την απόσυρση και δεν το περίμενα.

Μερικές ημέρες μετά το Wimbledon τον Ιούλιο, το γόνατο δεν πήγαινε καλά. Ρώτησα τον εαυτό μου: Ποιο είναι το νόημα; Το σκεφτόμουν πολύ καιρό. Πλέον, ξέρω ότι ήταν η σωστή απόφαση. Η μόνη επιλογή".

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ