ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: "Ακόμα πιστεύω ότι δεν θα φτάσω μακριά"

Ο Ρότζερ Φέντερερ πανηγυρίζει τη νίκη του
Ο Ρότζερ Φέντερερ πανηγυρίζει τη νίκη του Ⓒ 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Ο Ρότζερ Φέντερερ, κάτοχος 20 Majors, είναι πολύ ικανοποιημένος με τα όσα έχει δείξει στο Παρίσι και τη διοργάνωση του Roland Garros, ενώ συνεχίζει να πιστεύει πως δεν θα φτάσει πολύ μακριά.

Μετά από τον Ντένις Ιστόμιν, ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε και τον πρώην Νο3 του κόσμου Μάριν Τσίλιτς φτάνοντας στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Αναμφίβολα το να βρεθεί ο Ρότζερ Φέντερερ στους "32" σε ένα Grand Slam δεν είναι είδηση, ωστόσο ο 39χρονος και κάτοχος 20 Majors είναι πολύ ικανοποιημένος με τα όσα έχει δείξει στο Παρίσι.

"Για μένα είναι μια μικρή έκπληξη. Δεν περίμενα να παίξω τόσο καλά και να έχω τόση μεγάλη ενέργεια στο τέλος του αγώνα και να είμαι σε θέση να σερβίρω με τόση συνέπεια", δήλωσε ο Φέντερερ.

Στην πρεμιέρα ο Φέντερερ χρειάστηκε 93 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιστόμιν. Κόντρα στον Τσίλιτς χρειάστηκε περισσότερο χρόνο, αλλά και set με το πιο κρίσιμο να είναι το 3o όπου απέφυγε να βρεθεί πίσω με 2-1.

"Αυτό είναι που πρέπει να δω τώρα. Ένιωθα πολύ καλά μέσα στο κορτ. Ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δω πως θα νιώσω στο επόμενο παιχνίδι. Κόντρα στον Ιστόμιν ένιωσα διαφορετικά γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι, με τον Τσίλιτς ήταν και πάλι διαφορετικά γιατί είχα μία ημέρα ξεκούρασης. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι ένα καλό τεστ για μένα".

Πριν από το Roland Garros ο Φέντερερ είχε δηλώσει ότι στόχος δεν είναι να κερδίσει το Παρίσι, μια άποψη που δεν έχει αλλάξει μετά από 2 γύρους.

"Ναι, ακόμα πιστεύω ότι δεν υπάρχει τρόπος να προχωρήσω πολύ μακριά. Δεν υπάρχει τρόπος για να αποκλείσω τον Νόβακ για παράδειγμα", τόνισε ο Φέντερερ, ο οποίος επικεντρώνεται πλέον στον επόμενο αντίπαλο, ο οποίος είναι ο Γερμανός Ντόμινικ Κέπφερ.

"Η νίκη στον 1ο γύρο δεν ήταν έκπληξη, αλλά τώρα στον 2ο γύρο πιστεύω ότι ήταν. Τώρα αυτό που πρέπει να δω είναι πως θα αντιδράσει το σώμα μου και πως θα διατηρήσω αυτή την ενέργεια. Θα δούμε. Πνευματικά πιστεύω ότι δυναμώνω. Το παιχνίδι μου είναι πλέον ξεκάθαρο και νιώθω να μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή μου".

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ