ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Έπος Σάκκαρη, νίκησε 2-0 την Οσάκα στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της

Η Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Οσάκα
Η Σάκκαρη πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Οσάκα 2021 LYNNE SLADKY/ASSOCIATED PRESS

H Μαρία Σάκκαρη με μία εντυπωσιακή εμφάνιση πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open αποκλείοντας με 2-0 σετ την Οσάκα, πιο φορμαρισμένη αθλήτρια του tour.

Αυτή η Μαρία είναι έτοιμη για πολύ μεγάλα πράγματα. Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη που απέκλεισε τη Νο2 τενίστρια στον κόσμο και κάτοχο 4 Grand Slam τίτλων, Ναόμι Οσάκα, χάνοντας μόλις τέσσερα games (6-0, 6-4) για να προκριθεί στα ημιτελικά του WTA 1000 στο Μαϊάμι.

Αδιανόητη εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που, θυμίζουμε, έσωσε έξι match points στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Τζέσικα Πέγκουλα και καθόλου μάταια, όπως απέδειξε με την εμφάνιση της στον αγώνα κόντρα στην Οσάκα.

Τι και αν η Γιαπωνέζα είχε 23 σερί νίκες ενώ η τελευταία της ήττα στο κορτ χρονολογούνταν τον Φλεβάρη του 2020 (είχε αποσυρθεί με δύο walkover);

Η Μαρία την έπιασε από τον λαιμό από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του ματς, δεν την άφησε να πάρει ανάσα με φοβερό επιθετικό τένις και κέρδισε πανάξια τη θέση της στα ημιτελικά ενός τόσο σημαντικού και ιστορικού τουρνουά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μπιάνκα Αντρέσκου και Σάρα Σορίμπες Τόρμο.

Eιδικά στο πρώτο σετ, η Μαρία έπαιξε αδιανόητο τένις υποχρεώνοντας την Οσάκα σε ρόλο θεατή του ματς, με τη Γιαπωνέζα να έχει 0 winners και 12 αβίαστα λάθη με το τέλος του σετ ούσα εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, κυρίως λόγω της φοβερής εμφάνισης της Ελληνίδας.

Πάντα, η κατάκτηση ενός σετ, πόσο μάλλον με 6-0, ελλοχεύει πολλούς κινδύνους στο πώς θα μπεις στο επόμενο κομμάτι του αγώνα. Η Μαρία μπήκε πάρα πολύ καλά και στο δεύτερο σετ, της έλειψε όμως η ουσία.

Ενώ είχε break points στο πρώτο service game της Γιαπωνέζας (τρία το σύνολο), δεν τα υλοποίησε και αυτό έφερε μια μίνι κρίση στην αυτοσυγκέντρωση και την ποιότητα του παιχνιδιού της που έφερε το 0-3 υπέρ της Οσάκα, ενώ οι χαμένες break point ευκαιρίες της Μαρίας στο δεύτερο κομμάτι του ματς αυξάνονταν επικίνδυνα (0/6 στο 0-3).

Αλλά, εδώ έσωσε έξι match points κόντρα στην Πέγκουλα στο προηγούμενο ματς, στο ένα break θα κόλλαγε;

Με νέα πίστη στο παιχνίδι της, στο πλάνο της και με την αυτοπεποίθηση ξανά στα ύψη, πήρε πέντε σερί games από την Οσάκα (μετά το 1-4) και ολοκλήρωσε το ματς με θριαμβευτικό τρόπο παίρνοντας μια πολύ «θερμή» αγκαλιά από το team της (Γιάννης Στεργίου και Τομ Χιλ) μετά το τέλος του ματς.

Παίζει το καλύτερο τένις της ζωής της, βρίσκεται στο peak της και στο πνευματικό-ψυχολογικό κομμάτι του παιχνιδιού και, όταν το συνδυάζει αυτά τα δύο, μοιάζει πραγματικά ανίκητη.

Έχουμε, όμως, ακόμα δρόμο. Η παρουσία στα ημιτελικά δεν είναι επαρκής για αυτή τη Μαρία. Πάντως, με τη νίκη της επί της Οσάκα, εξασφάλισε την επιστροφή της στο Top20 της παγκόσμιας κατάταξης από την επόμενη εβδομάδα (No20).

MIAMI OPEN WOMEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ MIAMI OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ