ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Επέστρεψε στο Νο5 ο Τσιτσιπάς, η πρώτη 10άδα μετά το Wimbledon

Ο Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Τσιτσιπάς στην αναμέτρηση απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς 2022 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Με τη νίκη του στον τελικό της Μαγιόρκα και τον 9ο τίτλο (1ο στο γρασίδι) καριέρας ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στο Νο5 του κόσμου ξεπερνώντας τον Κάσπερ Ρουντ. Αυτό θα είναι το Top-10 μετά το Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του στον τελικό της Μαγιόρκα και τον 9ο τίτλο (1ο στο γρασίδι) της καριέρας του, έφτασε τους 5.150 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον Νορβηγό με 5.050, ενώ μπροστά του είναι ο Ράφα Ναδάλ με 6.525 βαθμούς.

Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι βαθμοί στη φετινή grass season καθώς ως γνωστό στο φετινό Wimbledon δεν θα δοθούν βαθμοί στους παίκτες, μετά την απόφαση της ATP ως αντίδραση στην απαγόρευση των διοργανωτών να απαγορεύσουν τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία.

Ωστόσο, αμέσως μετά το Wimbledon οι περσινοί βαθμοί του τουρνουά θα αφαιρεθούν από τους παίκτες με τους φιναλίστ Νόβακ Τζόκοβιτς και Ματέο Μπερετίνι να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από τους παίκτες της 1ης 10άδας, χάνοντας 2.000 και 1.200 βαθμούς αντίστοιχα.

Το Top-10 μετά το Wimbledon

  1. *Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) – 180**
  2. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) – 180
  3. Ράφα Ναδάλ (Ισπανία) – 360
  4. Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – 10
  5. Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) – 10
  6. Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) – 45
  7. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – 2.000
  8. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) – 180
  9. Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (Καναδάς) – 360
  10. Γιάνικ Σίνιερ (Ιταλία) – 10

*Σε παρένθεση η θέση κατάταξης πριν από το Wimbledon

**Oι βαθμοί που θα αφαιρεθούν μετά από το Wimbledon

Βάσει αυτής της εξέλιξης ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα υποχωρήσει εκτός Top-5, μετά από 4 χρόνια και τον Αύγουστο του 2018, ενώ ο Ματέο Μπερετίνι παρά την εκπληκτική του πορεία στο γρασίδι θα βρεθεί στο Νο17 του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η οριστική απόφαση του US Open για το αν τελικά επιτρέψουν στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο Σέρβος θα χάσει ακόμα 1.200 βαθμούς από τη συμμετοχή στον περσινό τελικό κόντρα στον Μεντβέντεφ.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ WIMBLEDON ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ