US OPEN

Έμα Ραντουκάνου: Ο Μάρεϊ υποκλίθηκε στο ταλέντο της 18χρονης

Η Έμμα Ραντουκάνου ποζάρει με το τρόπαιο του US Open
Η Έμμα Ραντουκάνου ποζάρει με το τρόπαιο του US Open 2021 SETH WENIG/AP PHOTO

Ο Άντι Μάρεϊ έσπευσε να αποθεώσει την Έμα Ραντουκάνου για την κατάκτηση του US Open και αναφέρθηκε στα προπονητικά καμπ που κάνουν μαζί.

Ο Άντι Μάρει χαρακτήρισε "πολύ ξεχωριστή" την κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν από την 18χρονη συμπατριώτισσά του, Έμα Ραντουκάνου η οποία έγινε η πρώτη Βρετανίδα πρωταθλήτρια Grand Slam, τα τελευταία 44 χρόνια.

Εννιά χρόνια μετά τον πρώτο Grand Slam τίτλο του Άντι Μάρει στο US Open, η ταλαντούχα τενίστρια τάραξε τα νερά του παγκοσμίου τένις καθώς προερχόμενη από τα προκριματικά και χωρίς να χάσει σετ, κέρδισε την επίσης έφηβη Λέιλα Φερνάντεζ στον τελικό της διοργάνωσης. Έτσι, έγινε η πρώτη qualifier που κατακτά Major τίτλο στην ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ήταν απίστευτο αυτό που έκανε εκεί. Ήταν πολύ ξεχωριστό και μεγάλη ώθηση για το Βρετανικό τένις. Αυτό, δίνει τη δυνατότητα στην Ομοσπονδία να εκμεταλλευτεί αυτή την επιτυχία και να έρθουν περισσότερα παιδιά στο άθλημα. Είναι σπουδαίο ότι κατάφερε και μια μεγάλη ευκαιρία για το Βρετανικό τένις" είπε ο Μάρει στο BBC.

Ο 34χρονος Σκωτσέζος, που για χρόνια κουβαλούσε το Βρετανικό τένις στις πλάτες του, είπε ότι γνώριζε πόσο καλή είναι η Ραντουκάνου όταν την είδε να φτάνει στον 4ο γύρο του Wimbledon, νωρίτερα στη χρονιά.

"Έχω περάσει λίγο χρόνο μαζί της σε προπονητικά courts και έχουμε βρεθεί κοντά το τελευταίο διάστημα. Την παρακολουθούσα πως τα πηγαίνει και προφανώς είναι πάρα πολύ καλή" πρόσθεσε το πρώην Νο1 του ανδρικού τένις και κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ